S-a schimbat liderul clasamentului celor mai bogați oameni din lume

CEO-ul producătorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, l-a depășit joi pe fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, devenind cea mai bogată persoană din lume.

Pe măsură ce prețul acțiunilor Tesla a crescut joi la cel mai înalt nivel din toate timpurile, 808,66 dolari pe acțiune, averea netă a lui Musk a crescut la 185 miliarde dolari.

Bezos, cel mai bogat om încă din vara anului 2017, are o avere de 184 miliarde de dolari.

Creșterea substanțială a averii lui Musk se datorează în mare măsură creșterii fără precedent a valorii acțiunilor Tesla, care au înregistrat o creștere de 762% fața de acum un an, când o acțiune Tesla se tranzacționa la 93,81 dolari.

În iulie, Musk l-a întrecut pe magnatul investitorilor Warren Buffett, apoi pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates, în noiembrie, iar acum l-a depășit pe Bezos.

Bezos a avut creșteri cu acțiunile Amazon în timpul pandemiei coronavirusului, când cea mai mare parte a lumii era blocată. Însă, compania sa de comerț electronic nu a putut ține pasul cu valoarea sa de piață.

În ciuda faptului că Tesla, cu 761 miliarde de dolari valoare de piață, este puțin în urma companiei Amazon, investitorii cred că producătorul de mașini electrice are mai multe șanse să se dezvolte, întrucât lumea va trece de la combustibili fosili la mașini electrice în următorul deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.