S-au deschis înscrierile pentru Competiția Locală #TIFF2023, dedicată cineaștilor clujeni

Cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video născuți sau care trăiesc în Cluj-Napoca se pot înscrie în Competiția Locală a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023).

Ajunsă la cea de-a 14-a ediție, inițiativa își propune să descopere, să susțină și să promoveze talentele locale, prezentând și premiind filmele realizate de clujeni. Aceștia își pot înscrie cele mai noi producții în competiție până pe 20 mai, completând formularul online: https://tiff.ro/competitia-locala/inscrieri 

Peste 300 de filme realizate de cineaști clujeni aflați la început de drum au fost înscrise în Competiția Locală în ultimii ani. În tot acest timp, programul a devenit o platformă de acces înspre secțiunile competiționale dedicate în mod obișnuit profesioniștilor.

Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o proiecție pe marele ecran și de o întâlnire cu publicul, la TIFF 2023. Premiul Competiției Locale TIFF, în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, și servicii de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film, vor fi oferite în urma votului juriului format din trei profesioniști din domeniu. Componența juriului va fi anunțată în curând. Aceștia vor acorda și Mențiunea Specială a juriului – servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film. Câștigătorul Competiției Locale va fi recompensat și cu premiul oferit de Leonidas, partener de tradiție al proiectului, care îi dăruiește câștigătorului ciocolată pentru un an de zile.

Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Locală nu trebuie să depășească 30 de minute. Vor fi acceptate doar producțiile realizate între 31 mai 2022 – 20 mai 2023, semnate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului. Explorarea diferitelor genuri cinematografice este încurajată, iar pentru a impulsiona vocile noi, nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare. Regulamentul complet poate fi consultat aici: https://tiff.ro/competitia-locala/regulament

În 2022, juriul format din Florin Piersic Jr și producătorii Gabriela Suciu și Radu Stancu a acordat Premiul Competiției Locale scurtmetrajului Emilia Hosu are H.I.V, regizat de Ioana Păun. Mențiune Specială a primit filmului Dragoste în vremea coronei/ Szerelem a korona idején, realizat de Szucher Ágnes-Bernadett.

Competiția Locală TIFF este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania și este susținută de Banca Transilvania, Leonidas și Numa Film. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.