S-au împărțit banii pentru cultură. TIFF, Jazz in the Park, Federația SHARE și Asociația Tinerilor Ortodocși Cluj iau cei mai mulți bani

Primăria Cluj-Napoca a anunțat, miercuri, cum vor fi împărțiți banii alocați de la bugetul local pentru proiectele depuse în baza Legii 350/2005, precum și a Regulamentului privind regimul finanțărilor nerambursabile de la bugetul local.

Proiectele au fost selectate de o comisiei de analiză şi selecţie de specializate al cărei președinte a fost viceprimarul Anna Horvath.

Bugetul total alocat pentru sectorul cultural este de 7,9 milioane de lei.

Astfel, după cum era de așteptat, cea mai mare sumă a primit-o Federația SHARE, de 1.65 milioane de lei pentru coordonarea proiectului Capitalei Europene a Tineretului, urmat de TIFF, cu un 1 milion de lei, dublu față de 2014.

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj a primit o finanțare de 500.000 lei de la bugetul local pentru evenimentul „Tinerii ortodocși, împreună pentru viitorul Europei”. Zilele Culturale Maghiare din Cluj, ediţia a VI-a va beneficia de o finanțare de 300.000 lei, Asociața FAPTE a primit 160.000 lei pentru „Jazz in the Park – Youth Edition”, Fundația J.M. Keynes va beneficia de 150.000 lei pentru organizarea evenimentului „We are Rocking the City”, iar Asociația Culturală Eikon a primit 100.000 lei pentru Festivalul Internațional de Carte Transilvania.

Alte finanțări importante. Festivalul International de Film „Comedy Cluj” a primit o finanțare de 240.000 lei, Asociaţia Cluj-Napoca 2021 (2020) – Capitală Culturală Europeană a primit 280.000 lei pentru finalizarea candidaturii Capitalei Culturale Europene, Asociația Student Plus va beneficia de 180.000 pentru organizarea Festivalului TiMAF, iar Asociaţia Unusual Suspects Media a primit 280.000 lei pentru organizarea festivalului MIORITMIC.

În total, 118 ONG-uri au primit finanțare de la bugetul local al Primăriei Cluj-Napoca, iar multe proiecte de tradiție au fost respinse pe motiv că nu au avut dosarul incomplet.

Lista completă a proiectelor acceptate sau respinse poate fi consultată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.