Sala Polivalentă se închide în perioada următoare – Vezi motivul

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi închisă în perioada următoare pentru începerea lucrărilor de extindere, este anunțul făcut chiar de primarul Emil Boc în direct la Napoca FM. Toate evenimentele vor fi reprogramate sau programate după finalizarea lucrărilor.

„S-a semnat deja autorizaţia de construcţie pentru extinderea Sălii Polivalente. Evenimentele vor fi reprogramate sau programate doar după ce extinderea va fi realizată, ţinând cont de faptul că în luna aprilie avem Campionatul European de Gimnastică masculin şi feminin la Cluj. De asemenea, în august avem Campionatul European de Bachet şi trebuie finalizată construcţia sălii la 9300 de locuri. Atât este configuraţia finală a Sălii Polivalente. Modernizările vor fi comparabile cu marile săli din Europa, extensii, ecrane, sistem digital de publicitate, ecrane care să permite vizionarea spectacolelor sau a competiţiilor sportive din sală în afara sălii, va fi o sală care să răspundă tuturor exigenţelor de competiţii de cel mai înalt nivel european”, a spus primarul Clujului la Napoca FM.

Sala Polivalentă va fi pregătită și extinsă pentru a se ridica la standardele cerute de Federaţia Internaţională de Baschet, în condiţiile în care Clujul va găzdui Campionatul European de Baschet 2017. În şedinţa de Consiliu Local din septembrie anul trecut a fost votat un proiect de hotărâre care vizează extinderea capacităţii Sălii Polivalente.

„La etajul trei se vor amplasa patru rânduri de scaune, din care două rânduri vor sta sub consolă, sub nivelul planşeului (cota +14,57 m), iar celelalte două rânduri vor fi amplasate peste planşeu. Pentru realizarea structurii este necesară demolarea consolei de beton existente la nivelul planşeului pe toată suprafaţa extinderii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Contractul pentru extinderea capacității Sălii Polivalente a fost semnat tot cu societatea Con-A din Sibiu, cei care au realizat construcția sălii.

Valoarea lucrării este de aproximativ 16 milioane lei, bani care vor fi alocaţi din bugetul local. Durata lucrărilor va fi de opt luni.

Contractul a fost scos la licitație de către primărie în luna octombrie, pe o procedură simplificată de cerere de oferte. Acesta implică proiectare (estimată la peste 103.700 lei), lucrări extindere (estimate la peste 8,6 milioane lei) și dotări și utilaje (estimate la peste 7,2 milioane lei).

Sala Polivalentă a fost inaugurată în octombrie 2014 și are în prezent 7.300 de locuri, iar investiţia se ridică la suma de 70 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.