Salariile aleșilor locali, majorate cu 30%

Camera Deputatilor a votat marți majorarea indemnizaţiilor aleşilor locali cu 30%. Astfel, de majorare vor beneficia primarii, viceprimarii, președinții și vice-președinții de consilii județene.

Proiectul de lege prin care indemnizaţiile alesilor locali sunt majorate cu 30% a fost adoptat de Camera Deputaţilor, cu 212 voturi „pentru”, 33 de voturi „împotrivă” şi 8 abţineri.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a precizat că a susținut majorarea salariilor primarilor, iar această măsură nu grevează în niciun fel bugetul de stat, pentru că aceste majorări de salarii se fac din bugetele locale.

„Amendamentul mai operează timp de o lună pentru că după aceea, intrând în vigoare legea salarizării unitare, primarii vor intra pe alte grile de salarizare mult mai mari decât sunt în prezent”, a menționat Olguța Vasilescu.

De asemenea, preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat că salariile șefilor administrației locale sunt majorate cu 30% până când legea salarizării unitare va intra „în linie dreaptă”.

Deputatul PNL Corneliu Olar, fost primar cu cinci mandate, a propus amendamentul cu privire la majorarea salariilor aleşilor locali.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.