Salonul de Carte BookFest 2014, la Centrul de Cultura Urbana Casino

Numeroase reduceri și oferte substanțiale îi așteaptă pe vizitatorii Salonului de Carte „Bookfest” Cluj-Napoca, ediția a III-a, între 16 și 19 octombrie, la Cazinoul din Parcul Central.

Cititorii sunt așteptați să descopere oferta celor mai mari edituri din țară, cărți din domenii variate și cu reduceri substanțiale. În plus, clujenii pot găsi doar la Bookfest Cluj-Napoca volumele lui Patrick Modiano, proaspăt laureat cu premiul Nobel pentru literatură în 2014. „Interesul pentru aceste volume a crescut brusc inclusiv în România imediat după anunțul de ieri, astfel că toate editurile care l-au publicat până acum fac tot posibilul să vină cu cărțile lui Patrick Modiano la Bookfest Cluj-Napoca”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Salonului de Carte Bookfest.

În ultimii ani au fost publicate în România volumele „În cafeneaua tinereții pierdute” (editura ART, 2012), „Dora Bruder” (editura RAO, 2006) și „Micuța Bijou” (editura Humanitas, 2003).

În plus, câteva dintre cele mai importante edituri – Librăriile Humanitas, Curtea Veche Publishing, RAO, ART, Litera, Nemira, House of Guides sau Herald revin și anul acesta cu standuri în cadrul salonului de carte, aducând o ofertă vastă.

Mai mult, Salonul de Carte Bookfest este și o bună ocazie de a descoperi și noutățile editoriale apărute la debutul sezonului de toamnă. De la standul Humanitas, cititorii vor putea cumpăra apariții recente precum Între prieteni de Oz Amos, Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi de Herta Müller sau Adulter de Paulo Coelho. Editura Nemira promovează prin reduceri de peste 20% titlurile recent publicate ale autoarelor Cristina Andrei (Abonatul nu poate fi contactat) și Rodica Ojog-Brașoveanu (Minerva se dezlănțuie), în timp ce Curtea Veche Publishing aduce o serie de noutăți din domeniul autobiografic, precum și volumul Mesaj către tineri: Redescoperiți lectura al criticului literar Alex. Ștefănescu, o pledoarie amuzantă și caldă pentru păstrarea obiceiului lecturii.

De asemenea, cititorii interesați de dezvoltarea personală și spirituală sunt invitați să descopere titlurile recent publicate la editura Herald: Calea Interioară. Cotidianul ca exercițiu de Karlfried Graf Durckheim sau Mindfulness zi de zi – oriunde vrei să mergi, acolo ești deja de Jon Kabat-Zinn.

Toți vizitatorii salonului se vor putea bucura și de cinematograful de artă Bookfest, în cadrul căruia vor fi proiectate filme oferite de către Ambasada Norvegiei din România, precum Vegas (dramă, 2009), Petrecerea din Hardanger (clasic norvegian din 1927), cât și o colecție de scurt-metraje pentru copii.

bookfest 2014 cluj

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum și la proiecțiile din cadrul Cinematografului de artă Bookfest. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.