Sâmbătă, 2 aprilie, aflăm câștigătorii primei ediții a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni, dotată cu premii de 40.000 lei

Un număr de 52 de tineri clujeni se vor întrece sâmbătă, 2 aprilie, în finala Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect în premieră inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul a fost lansat în toamna anului trecut, iar finaliștii au fost selectați în urma unor probe succesive.

„Am gândit proiectul CuGeT din dorința de a încuraja tinerii să se instruiască mai mult și să devină mai informați. Ne bucurăm că acum, la finalul primei ediții, vom putea recompensa cei mai isteți și mai curioși tineri clujeni. Entuziasmul celor aproape 7.200 de participanți înscriși în competiție ne demonstrează că Olimpiada CuGeT vine în întâmpinarea nevoii tinerilor de a-și testa cunoștințele de cultură generală și de a se mândri cu ele. Le mulțumim și pe această cale tuturor celor care au crezut în proiect, s-au implicat și ne-au sprijinit încă de la început”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Finala are loc sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 16.00, în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – FSEGA din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, iar accesul se face pe bază de invitație. Evenimentul se va desfășura sub forma unui concurs interactiv, în cadrul căruia concurenții se vor confrunta în direct, contracronometru, pe scenă. Finala este moderată de jurnaliștii TVR Cluj Irina Gașpar și Ovidiu Damian și va fi difuzată ulterior integral de TVR Cluj, co-producător a evenimentului.

„Televiziunea Română a susținut încă de la început inițiativa Asociației Femeilor de Afaceri Cluj. Credem că un astfel de eveniment este de interes nu doar pentru tinerii participanți la competiție, ci și pentru publicul larg. Ne dorim ca prin difuzarea finalei să încurajăm tinerii să-și dezvolte cunoștințele de cultură generală și, de ce nu, să înceapă deja să se pregătească pentru ediția următoare”, a declarat Romeo Couți, directorul TVR Cluj.

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT a fost lansată în toamna trecută, urmărind trei categorii de vârstă: liceeni din clasele IX-X și, respectiv, XI-XII și tinerii de 18-25 de ani. S-au înscris în competiție 22 de licee din Cluj-Napoca, iar la etapa „pe clasă”, desfășurată în toamna anului trecut, au fost distribuite 7.200 de chestionare. 1.400 dintre aceștia s-au calificat la etapa pe „școală”, în urma căreia au trecut mai departe peste 700 de elevi, dintre care au fost aleși 52 pentru finală. În paralel, tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului oficial au participat și ei la departajări succesive.

Olimpiada CuGeT aduce premii însemnate în bani: câte trei premii pentru fiecare categorie (premiul I – 5.000 de lei, premiul II – 3.500 de lei, premiul III – 2.000 de lei). Toți finaliștii vor fi răsplătiți cu câte 150 de lei. Fondul de premiere total are valoarea de 40.000 de lei și este asigurat integral de AFA Cluj, cu sprijinul mediului privat.

Finala Olimpiadei CuGeT 2 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.