Sâmbătă începe a cincea etapă de dezinsecție a domeniului public

Primăria Cluj-Napoca va efectua în perioada 8 – 22 august 2015 a cincea acțiune de dezinsecție pe domeniul public al municipiului. Acțiunea se va desfășura între orele 21.00 și 5.00., iar în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi.

dezinsectie

Substanțele folosite în acțiunea de dezinsecție sunt K”OTRHINE EC 25 – insecticid pentru combaterea adulților și BAYICIDAL 25 WP – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele menționate sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Actiunea se desfasoara in conformitate cu prevederile legale:

– Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor;
– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei
– Regulamentul de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsectie si dezinfectie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL NR. 184 din 28 martie 2006.

Pentru eficiență, activitatea de dezinsecție trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem un apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze dezinsecția pe proprietăți, clădiri, subsolul blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Primăriei Cluj-Napoca.

Activitatea de dezinsectie este realizata de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie incheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.