Sărbători tradiționale la Gîrbău, Așchileu și Vâlcele în acest sfârșit de săptămână

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, împreună cu Primăriile şi Consiliile Locale ale comunelor Gîrbău, Așchileu și Feleacu, invită toţi iubitorii de folclor sâmbătă și duminică, 26 respectiv 27 august 2017, la o serie de evenimente cultural-artistice.

Cea de-a X-a ediție a Sărbătorii „Fiii satului Gîrbău” va debuta sâmbătă, 26 august, când vor avea loc, pe tot parcursul zilei, diverse competiții și concursuri sportive. A doua zi, duminică, 27 august, de la ora 15:00, va fi deschiderea oficială a manifestărilor, urmată de un program folcloric, în cadrul căruia vor evolua mai multe ansambluri folclorice și interpreți vocali.

C.J.C.P.C.T. Cluj va susține un program folcloric tradițional, cu participarea interpreților Crina Varga, Amalia Codorean Chindriș și Maria Marcu.
Tot în acest sfârșit de săptămână, la Așchileu, vor avea loc zilele comunei.

Sâmbătă, 26 august, se va desfășura Cupa comunei la fotbal, iar duminică, 27 august a.c., după slujba religioasă, vor fi înmânate diplome cetățenilor de onoare ai comunei, va avea loc prezentarea monografiei și un microrecital de pricesne. Începând cu ora 14:00, va debuta programul folcloric, unde vor evolua interpreți și ansambluri din județ. Și aici, C.J.C.P.C.T. Cluj va fi prezent cu momente tradiționale, susținute de interpreții: Mariana Morcan, Forian Roșan, Ioana Breda Morar și Raluca Pașcalău, acompaniați de un grup instrumental, alcătuit din Orchestra „Cununa Transilvană” a instituției de cultură.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj va susține momente folclorice și în cadrul serbării câmpenești din localitatea clujeană Vâlcele.

Manifestarea va avea loc duminică, 27 august, și va debuta dimineața cu un campionat de fotbal, urmat de un concurs de gătit. De la ora 15:00 toți iubitorii de folclor sunt așteptați la un spectacol, unde vor evolua Ansamblurile folclorice „Feleacu” și „Dor clujean”, alături de mai mulți interpreți, printre care Marius Ciprian Pop, Vlăduța Lupău și Mihai Mariș. C.J.C.P.C.T. Cluj va fi reprezentat de interpreții Marian Dascăl, Adrian Buză, Andreea Ciupe și Florian Roșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.