Schimbări importante în managementul Băncii Transilvania

Banca Transilvania va intra în 2013 cu un nou director general, la un an de la demisia olandezului Robert Rekkers.

horia ciorcila

În urma şedinţei de joi seară a Consiliulului de Administraţie (CA) al Băncii Transilvania, s-a decis ca Horia Ciorcilă, preşedintele băncii, să preia de la Peter Franklin postul de administrator delegat de către CA pentru coordonarea activităţii băncii şi a Comitetului Executiv de Management. Franklin rămâne în continuare membru în CA al BT, membru în Comitetul de Audit şi Comitetul de Remunerare.

În cei 19 ani de activitate a băncii, Horia Ciorcilă, unul dintre membrii săi fondatori, a jucat un rol esenţial la BT, devenită cea mai mare instituţie bancară cu capital privat majoritar românesc.

De asemenea, CA a desemnat-o pe Luminiţa Runcan pentru poziţia de director general adjunct, iar conducerea activităţii de trezorerie urmează să fie preluată de Teo Bîrle, în calitate de director, în prezent acesta având aici funcţia de director adjunct. În aceste două cazuri, exercitarea funcţiei se va realiza după obţinerea aprobărilor corespunzătoare din partea Băncii Naționale a României (BNR) şi după parcurgerea formalităţilor necesare. BT va avea, începând cu data autorizării BNR, doi directori generali adjuncţi, conducători ai băncii: Nicolae Tarcea şi Luminiţa Runcan.

Robert Rekkers și-a dat demisia din funcția de director general în ianuarie şi din toate posturile deținute la BT, interimatul la conducere fiind preluat de englezul Peter Franklin. Locul rămas vacant în CA după plecarea olandezului a fost ocupat de fostul negociator-şef al României cu Uniunea Europeană, Vasile Puşcaş. La patru luni după demisie, Rekkers a devenit membru în CA al Agricover, companie care comercializează materii prime agricole controlată de Jabar Kanani. Olandezul a adus acționarilor BT profituri de 400 de milioane de euro.

Profitul net al BT a crescut cu 30% în primele trei trimestre ale anului, față de aceeași perioadă din 2011, la 265 de milioane de lei.B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.