Schimbările aduse de noul an şcolar 2012-2013!

foto: gorjeanul.ro

Ministrul Educaţiei a adus, ieri, în Parlament primele clarificări legate de examenul de Bacalaureat şi clasa pregătitoare. De anul viitor cine nu doreşte studii universitare va putea da bacalaureatul tehnic. Un examen care îi va aduce o diplomă cu care poate să se angajeze.

Conform legii Educaţiei, clasa pregătitoare face parte din învăţătământul obligatoriu şi va exista şi anul viitor. Însă, înn ceea ce priveşte clasa zero, nu se ştie dacă de anul viitor va fi organizată tot în şcoli sau va fi mutată în grădiniţe.

Copiii care intră anul acesta în clasa a II-a vor da o testare în premieră. Ministerul Educaţiei vrea sa vadă cât de bine scriu, citesc şi calculează.

E clar că unii copii vor avea probleme la testul de citire, dacă nu exersează până la evaluare. Nu miră pe nimeni. Ultima evaluare la nivel internaţional a arătat că nici măcar elevii de clasa a 8-a nu ştiu să citească prea bine. Iar dacă reuşesc să o facă, nu prea înţeleg ce au citit.

Ca să nu mai ajungă la rezultate atât de ruşinoase, Ministerul introduce acum o testare de 50 de minute la clasa a II-a. Un examen care trebuie dat în timpul orelor de curs. Mai exact, în zilele de 14 şi 15 mai 2013.

Elevii nu vor primi note care să fie trecute în catalog, aceştia vor primi calificative. Cum vor arăta aceste teste, vom afla peste două luni, când Ministerul va publica pe internet modelele de subiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.