Scor alb în derbiul suferinţei. „U” Cluj a rezistat eroic în 8 jucători de câmp la Bistriţa

Universitatea Cluj a reuşit să obţină un punct, vineri, în fieful Gloriei Bistriţa, scor 0-0, într-o partidă care a contat pentru etapa a XIX-a a Ligii I. „Studenţii” au rezistat eroic mai bine de o jumătate de oră cu doi oameni mai puţin pe teren, după eliminările lui Paulinho şi Cleiton. De la Bistriţa a văzut cartonaşul roşu Curtuiuş în repriza a doua.

foto: gsp.ro

Confruntarea dintre Gloria şi Universitatea, două echipe aflate pe muchie de cuţit în ceea ce priveşte soarta zilei de mâine, au încheiat meciul nedecis, scor 0-0, la capătul unei partide în care nervozitatea şi tensiunea din teren s-a sfârşit cu trei eliminaţi, doi de partea „şepcilor roşii” şi unul de partea gazdelor. În prima repriza, Paulinho (19) şi Cleiton (30) au lăsat-o pe Universitatea cu o misiune dificilă, să reziste în faţa Gloriei mai bine de o oră, dar chiar şi cu avantaj numeric gazdele nu au reuşit să facă mare lucru şi să fructifice puţinele ocazii avute.

Până la pauză, Universitatea a ratat două mari ocazii de gol, prin Alex Dos Santos (11) şi Adrian Popa II (44), care l-au evidenţiat pe Dolha. Pauza pare să fi fost un sfetnic bun pentru „studenţi”, care, culmea, în 8 jucători de câmp au ratat au fost mai determinaţi să câştige decât adversarii lor. Vasile Gheorghe a ratat o ocazie de singur cu poarta goală (57), iar Curtuiuş a încercat să-l copieze pe Maradona şi a înscris cu mâna, dar „centralul” i-a acordat al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Clujenii au rezistat eroic până la final, reuşind să obţină un punct în faţa unei formaţii pentru care salvarea de la retrogradare a devenit o misiune extrem de dificilă.

Universitatea va întâlni etapa viitoare, pe teren propriu, Steaua Bucureşti, vineri, 14 decembrie, de la ora 20:00.

Echipe de start:

Gloria: Dolha – Tîrcă, Al. Tudose, Canon, Reano – P. Anton, Romario – Braganca, Predescu, Zahiri – Layo
Rezerve: Bota, Feher, Peica, Oct. Ionescu, A. Enescu, Peteleu, Curtuiuş

U Cluj: Boşneag – Ciupe, Christou, Szilagyi, Nicola – Paulinho, V. Gheorghe, Ad. Popa II, Muzac, Alex – Cleiton
Rezerve: Samoilă, Cucui, Erico, Iancu, Calcan, Drăghici, Krumov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.