Se scumpesc locurile în cămine!

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a anunţat că începând cu anul universitar 2012-2013, căminele studenţeşti se vor scumpi. Astfel, studenţi vor fi nevoiţi să plătească, pentru a beneficia de un loc în cămin, între 100 şi 250 lei.

Reprezentanţii universităţii au afirmat că această majorare se datorează creşterii preţului apei, gazelor naturale şi a curentului, “S-au scumpit pentru prima oară după şase ani ca urmare a creşterii preţului la utilităţi pentru că studenţii plătesc această taxă de cazare şi atât, nu mai plătesc taxă pe apă, curent, gaz şi atunci cumva trebuie acoperite. Nu credem că va afecta cererea pentru cazările în cămin pentru că renovările şi modernizările se fac anual, condiţiile sunt foarte bune şi oricum preţurile sunt mult mai mici decât preţurile la chirii.”, declară Laura Irimieș, Purtător de cuvânt al UBB.

Studenţii consideră această creştere ca fiind nefondată, în contextul în care condiţiile oferite nu se ridică la standardele necesare. Dat fiind faptul că o parte dintre cămine nu sunt renovate, spaţiul este împărţit cu alţi patru colegi de cameră, băile sunt la comun, iar conexiunea la internet lasă, adeseori de dorit, tinerii nu sunt de acord cu această majorare. De asemenea, ei adaugă că ar fi probabil mult mai dispuşi să plătească în plus în contextual în care ar beneficia de o conexiune mai bună la internet sau de televizoare în camere.

Universitatea “Babeş-Bolyai” pune la dispoziţia studenţilor 5000 de locuri de cazare, distribuite în cadrul a 16 cămine şi în complexul de cazare din Parcul “Iuliu Haţieganu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.