Sebastian Spanache Trio, lansare de album în /FORM SPACE

Sebastian Spanache Trio, cea mai titrată trupă a jazzului românesc, își lansează la Cluj noul album, The Furnace, pe 26 aprilie. Concertul va avea loc la /Form Space și va începe la ora 21:00. Biletele costă 30 de lei și pot fi cumpărate de pe biletmaster.ro. Biletele în format fizic se pot cumpăra de la Agenția Teatrală din Piața Ștefan Cel Mare nr. 2-4 și de la intrare, în seara concertului.

Concertul este prezentat de Jazz Factory.

Cel de-al treilea album semnat SS3, „The Furnace”, a apărut pe 23 aprilie. Materialul de studio conține 5 piese, fiind construit ca o suită în cinci părți. Albumul a apărut atât în varianta digitală, putând fi ascultat/cumpărat/downloadat de pe bandcampul trupei, cât și în variantă fizică, sub forma clasicului CD.

Din 2011 până acum, Sebastian Spanache Trio a avut o activitate concertistică intensă, atât național cât și internațional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante, dintre care amintim: Gărâna Jazz Fest, Sibiu Jazz Fest, JazzTM, GreenHours JazzFest, Bucharest Jazz Fest, Mupa Budapest Jazz și altele, împărțind scena cu artiști de talie mondială, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet sau Stanley Clarke. În 2013, trioul a susținut un turneu european cu concerte în Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația și Serbia. La sfârșitul lui 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat premiul cel mare, la prima ediție a Festivalului/Concurs Johnny Răducanu din Brăila, Trofeul Johnny Răducanu. Trio-ul are la activ două albume lansate oficial, „HUMANIZED” în 2013 și „A Pasha’s Abstinence” în 2014, cel din urmă fiind premiat ca BEST ALBUM la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete 2014. În noiembrie 2014 trioul a lansat DVD-ul „Live on the Eiffel Bridge”, dvd filmat în timpul concertului de lansare al albumului „A Pasha’s Abstinence”. Anul 2016 găsește grupul cu 80 de concerte la activ în cei aproape 5 ani de existență.

Asociația Jazz Factory își propune promovarea unor proiecte relevante din jazzul contemporan și crearea unei comunități clujene de iubitori ai genului. Printre evenimentele organizate de Jazz Factory se numără concerte precum Chat Noir, FOOD, Arcuș Trio, Sanem Kalfa & George Dumitriu, Lucian Ban & Mat Maneri sau Arcuș Trio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.