Senatoarea Diana Șoșoacă la protest în Cluj, discurs virulent împotriva autorităților și restricțiilor – VIDEO

Un protest autorizat împotriva restricțiilor din pandemie are loc în acestă după-amiază de duminică la Cluj, în fața Monumentului Memorandiștilor.

La acțiune a luat parte și senatoarea Diana Șoșoacă, care a avut un discurs naționalist în fața puținilor participanți prezenți. Aceasta a lansat o serie de atacuri în rafală la adresa președintelui Iohannis, a secretarului de stat Raed Arafat, a ministrului Vlad Voiculescu, dar și a reprezentanților coaliției de guvernare.

Aceasta a fost aplaudată și ovaționată de cei 50 de clujeni prezenți la protest, iar majoritatea dintre ei nu au purtat mască.

Alături de Diana Șoșoacă a stat fostul primar Gheorghe Funar, care a ținut in mână un steag.

Organizatorii protestului de la Cluj-Napoca au anunțat:

Nu s-a prezentat un studiu de impact asupra sănătății, din care să rezulte că într-adevăr aceste măsuri luate au fundament ştiinţific și am fost adoptate în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor români.

Nici o hotărâre de la CNSU din anul 2021 nu a fost publicat în Monitorul Oficial. În acest sens s-a sesizat şi Avocatul Poporului, de unde rezultă că aceste hotărâri sunt ilegale, ceea ce duce la lipsa consecințelor lor juridice, până la momentul publicării lor.

Aceasta înseamnă că toate amenzile primite de români sunt nule, așa cum prevede și Art. 11 din legea 24/2000 și Art. 31 din Constituția României privind dreptul la informare”,  arată organizatorii acțiunii.

Protestul a fost autorizat până la ora 17:00, astfel că organizatorii vor fi amendați pentru că s-a întins până la ora 18.

La final, Șoșoacă a spus rugăciunea „Tatăl Nostru” la microfon alături de cei prezenți.

Protestatarii au strigat „Libertate”,”Jos Arafat” sau „Jos Masca”.

Șoșoacă a făcut o baie de mulțime la finalul discursului, fiind asaltată de fani pentru poze, autografe și îmbrățișări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.