Simona Halep – de profesie CAMPIOANĂ! A câştigat turneul de la Doha şi urcă pe locul 9 în ierarhia WTA

simona halep
Foto: (c) Chen Shaojin / XINHUA FLUX

Jucătoarea română Simona Halep, cap de serie 7, a triumfat duminică în finala turneului de de la Doha (Qatar), dotat cu premii de 2.440.070 dolari, după ce a învins-o pe germanca Angelique Kerber (cap de serie 6) cu 6-2, 6-3.

Românca a început foarte bine meciul și a câştigat pe serviciul adversarei la 0-0 și 3-1, astfel că a ajuns foarte repede la 5-2. Pe serviciul ei, Simona a avut ceva emoții, și-a pierdut concentrarea, și a trebuit să salveze 2 mingi de break înainte de a tranșa în favoarea ei soarta primului set cu 6-2.

Setul 2 a fost puţin mai echilibrat, cele două sportive au mers cap la cap până la 2-2, când Simona a câștigat din nou pe serviciul germancei. S-a ajuns la 5-3, cu Kerber la serviciu, moment în care Simona a pus presiune pe adversară și și-a procurat o minge de set și meci la 40-30 în favoarea ei. Kerber cedează psihic și face dublă greșeală, iar Simona Halep înregistrează al 7-lea trofeu câştigat în circuitul WTA.

Pentru primul ei turneu cucerit în 2014, Simona Halep va primi un cec de 441.000 dolari și 900 puncte WTA.

Simona Halep (22 ani) a jucat astăzi a zecea finală WTA din carieră, după ce anul trecut a câștigat șase turnee, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, anterior pierzând finalele de la Bruxelles (2012) și Fes (2010, 2011).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.