Simone Tempestini a câștigat legendara Ouninpohja și își consolidează poziția secundă în Junior WRC la Raliul Finlandei

Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini și-au consolidat poziția a doua în Junior WRC și după 20 de probe speciale se află la 18.3 secunde în spatele liderului. Juniorul NRA a strălucit pe legendara Ouninpohja și a reușit să se impună pe această probă.

simone tempestini la raliul finlandei 2016

Ziua de sâmbătă trebuia să fie cea mai lungă din Raliul Finlandei, etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri și a treia din calendarul Junior WRC, dar piloții din Junior WRC au parcurs doar șapte din cele opt speciale programate, după ieșirile în decor pe prima probă a zilei.

Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au avut un început prudent nefiind dispuși să riște totul pentru o victorie, obiectivul fiind acela de a-și consolida poziția de lideri în clasamentul general din Junior WRC. „Avem două victorii în acest sezon și spre deosebire de anul trecut, unde m-am mai lăsat dus de val, acum trebuie să ne gândim și la strategia de abordare a unui raliu. Pentru noi este important să adunăm cât mai multe puncte pe macadam, așa că am mers într-un ritm care să ne permită să ținem pasul cu liderul, dar fără să riscăm totul”, a spus Simone Tempestini.

Pe bucla de după amiază, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au avut o evoluție excelentă și au reușit să câștige celebra probă specială Ouninpohja. „Este clar cea mai spectaculoasă probă din lume. Este o atmosferă fantastică acolo și parcă tot timpul ești în aer. Am parcurs-o anul acesta în sens invers și a fost incredibil. Sunt foarte fericit că am reușit să câștig aici”, a continuat juniorul Napoca Rally Academy.

Simone Tempestini a terminat ziua cu o serie de clasări în top trei și și-a consolidat poziția secundă în junior WRC, diferența față de Ole Christian Veiby fiind de doar 18,3 secunde. „Am pierdut foar 3,3 secunde pe șapte probe speciale astăzi. În condițiile în care nu mi-am asumat riscuri inutile, sunt foarte mulțumit de evoluția noastră. Mai avem patru probe speciale în programă și trebuie să rămânem concentrați până la final”, a mai adăugat Simone Tempestini.

Duminică sunt programate două probe speciale distincte, care vor fi parcurse de două ori, cu o lungime toatlă de 33.96 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.