Sorin Apostu se întoarce la catedra de la USAMV, după trei zile de la eliberare!

Eliberat sâmbătă după peste 10 luni de arest, fostul primar Sorin Apostu se va întoarce chiar de astăzi la catedra sa de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, unde a activat şi înainte de arestare, în perioada cât era primar.

Legea nu-i impune nicio interdicţie lui Sorin Apostu după eliberare cu excepţia celei referitoare la părăsirea ţării: „Poate să meargă oriunde. Are ca limită teritorială ţara, altceva nimic. Se va întoarce la catedra sa de la USAMV. De luni începe, deja a şi fost după câte ştiu”, a declarat avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ.

Emil Boc a declarat zilele trecute că va păstra legătura cu Sorin Apostu şi chiar o să-l invite să se întâlnească la Primărie. Referitor la angajarea pe un post în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Mateuţ a respins ideea, cu toate că din punct de vedere legal n-ar avea vreo interdicţie nici în această privinţă: „La Primărie nu cred că îşi doreşte, dar legea i-ar permite, nu există vreo interdicţie sub acest aspect”.

În timpul mandatului său de primar, Sorin Apostu a predat, ca profesor universitar, la Catedra de Tehnologia prelucrării produselor agricole, Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV. Potrivit CV-ului său, Apostu a fost, începând cu anul 2007, titularul disciplinelor „Microbiologia produselor alimentare”, „Boli transmisibile prin alimente la om” şi „Managementul siguranţei alimentare”.

Conducerea USAMV Cluj nu a putut fi contactată duminică, dar potrivit unui comunicat emis imediat după arestarea lui Sorin Apostu, ancheta în care acesta era implicat nu afectează activitatea instituţiei şi că după decizia definitivă şi executorie a justiţiei, cazul prof. dr. Sorin Apostu va fi luat în discuţie de Comisia de Etică a USAMV Cluj-Napoca, care va analiza situaţia şi va înainta concluziile forului suprem de decizie, Senatul universităţii. De asemenea, Sorin Apostu făcea şi în faţa instanţei referire la catedra de la USAMV: „Nu mi-am început cariera ca primar şi nici nu doresc s-o închei ca primar. Am catedră la USAMV”.

Conform declaraţiei de avere de anul trecut, Sorin Apostu avea un autoturism şi trei case: o locuinţă de 35 mp în Cluj-Napoca şi una de 98 mp plus o casă de 100 mp în Focşani obţinută cu titlul de donaţie şi 6 hectare de teren agricol în judeţul Mureş. El a câştigat pe parcursul ultimului an anterior arestării 43.847 de lei salariu de la Primărie şi 32.849 de lei de la USAMV. În paralel, soţia sa Monica a câştigat pe parcursul ultimului an, ca avocat, 269.475 de lei, adică de aproape patru ori mai mult ca soţul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.