Spaniola, a doua cea mai vorbită limbă din lume. Cu 495 de milioane de vorbitori

011418571400757157Limba spaniolă se află pe locul al doilea, după limba chineză, între limbile cele mai vorbite în lume, potrivit numărului de persoane care o folosesc – 495 de milioane. Informaţia a fost furnizată luni, la prezentarea anuarului Institutului Cervantes pentru 2012, „Spaniola în lume/’El espańol en el mundo”, după cum transmite postul public de televiziune, relatează AGERPRES.

Acelaşi raport, prezentat de ministrul spaniol al afacerilor externe, José Manuel García-Margallo, şi de directorul Institutului Cervantes, Víctor García de la Concha, mai arată şi faptul că numărul vorbitorilor de spaniolă a crescut în 2012, în vreme ce a scăzut numărul celor care vorbesc engleza şi chineza.

După engleză, spaniola se află tot pe locul doi între limbile de comunicare internaţională, şi pe locul trei, după chineză, în rândul limbilor cele mai folosite pe internet – cu o creştere de peste 800% în ultimul deceniu.

Până în 2030, 7,5% din populaţia globului, aproximativ 535 de milioane de persoane, va vorbi spaniola. De asemenea, peste trei sau patru generaţii, mai indică estimările, 10% din populaţia lumii se va înţelege în spaniolă, iar SUA va fi ţara cu cea mai mare populaţie vorbitoare a acestei limbi, după Mexic.

La nivel mondial, 18 milioane de persoane învaţă în prezent spaniola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.