Spectacol al Şcolii de Arte Cluj în cadrul Festivalului Naţional de Poezie „Octavian Goga”

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj a participat duminică, 22 octombrie 2017, la ceremonia de premiere a laureaţilor celei de a XXXIII-a ediţii a Festivalului Naţional de Poezie „Octavian Goga”, eveniment care a avut loc la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea. La concursul cu o tradiţie de nu mai puțin de treizeci şi trei de ani au participat 65 de concurenţi din 12 judeţe ale ţării, Marele Premiu al festivalului fiindu-i oferit scriitorului Adrian Lesenciuc din Braşov.

În cadrul evenimentului, la fel ca întotdeauna la acţiunile majore ale edificiului muzeal, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj a susţinut un reuşit program artistic, realizat de experţii şi cursanţii săi. Astfel, spectacolul prezentat de actorul Petre Băcioiu a cuprins mai multe momente muzicale şi poetice: microrecital de pian al expertei Olga Bordas cu „Vals nr. 2”, op. 69 şi „Vals nr. 9”, op.69 de Fr. Chopin; piesa „Capricho Arabe” de Francesco Tarrega, interpretată de Cristian Zaharia, expertul clasei de chitară; piesa „Comptime d’un autre ete” de Yann Tiersen, interpretată la pian de cursanta Olimpia Damşa; microrecital de poezie din creaţia lui Octavian Goga susţinut de Petre Băcioiu – poeziile „Poezie”, „Revedere” şi „Despărţire”, dar şi alte câteva momente poetice oferite de scriitorii Minerva Chira şi Sorin Grecu.

De asemenea, au urmat recitări din creaţia poeţilor premiaţi în festival, iar din rândul lor a impresionat, de departe, audienţa cu poezia sa, dar şi cu un microrecital la pian tânăra Iulia Iacob, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Mihai Eminesc”din Cluj-Napoca, o mare speranţă a poeziei clujene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.