Spectacol impresionant! Povestea „AIDEI” de Giuseppe Verdi a umplut Piaţa Unirii. FOTO

Circa 5.000 de clujeni au luat parte, sâmbătă seara, la spectacolul de operă „AIDA” de Giuseppe Verdi, pus în scenă pentru prima dată într-un spaţiu public de Opera Naţională Română din Cluj, în colaborare cu Opera Maghiară.

Piaţa Unirii a fost neîncăpătoare pentru masa mare de oameni care au ales să îşi petreacă seara de sâmbătă într-un mod diferit, la un spectacol grandios de operă în aer liber. Costumele actorilor, recuzita şi decorul au fost atracţia serii, în special pentru cei mici, care au privit încântaţi desfăşurarea celor patru acte.

Deşi au existat câteva sute de scaune, majoritatea celor prezenţi au asistat la piesă în picioare, pe toată durata celor patru acte. Norocoşii au fost cei care stau în vecinătatea Pieţei, aceştia au urmărit întreg spectacolul de la balcoane.

aida public

marius budoiu
Marius Budoiu, directorul Operei Naţionale Române din Cluj

AIDA, opera piata unirii

aida3

aida voluntari

Vizibilitate slabă

Ecranul pentru subtitrare a fost plasat în faţa publicului, dar pentru o parte din public a fost imposibil de a-l vedea. Interesul a fost atât de mare pentru „AIDA” încât unii s-au căţărat inclusiv pe soclul lui Matei Corvin pentru a vedea cât mai bine, iar alţii au stat pe jos.

Nu toţi însă au fost interesaţi de povestea „Aidei”, câteva persoane au preferat să privească meciul de la Campionatul Mondial la terasele din Piaţă, pe acordurile corului Operei Române.

Distribuţia spectacolului „AIDA” a fost formată din 8 solişti, 60 de instrumentişti, 60 de corişti şi 30 de balerini. Rolul Aidei a fost jucat de soprana Dragana Radakivic, iar pe scenă au mai urcat Hector Lopez (Radames), Ştefan Ignat (Amonasro), Andrei Yvan (Regele Egiptului), dar şi aţi actori. Orchestra a fost dirijată de italianul David Crescenzi, iar coregrafia a fost pusă la punct de Corneliu Felecan.

aida piata unirii

aida

aida piata unirii2

Decorul pieţei a fost realizat în aşa fel încât publicul să trăiască emoţia şi povestea Aidei, aducându-şi contribuţia şi elevi ai Liceului de Arte „Romulus Ladea” precum şi elevi de la Liceul „Nicolae Bălcescu”.

Vă recomandăm o GALERIE FOTO de la spectacolul „AIDA” ce poate fi văzută accesând ACEST LINK.

Spectacolul marchează împlinirea a 120 de ani de la punerea în scenă a primului teatru liric al ţării, la Opera Română din Cluj.

Evenimentul s-a încheiat târziu în noapte, în jurul orei 12, cu un impresionat foc de artificii oferit de Primăria Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.