Spectacolul interactiv „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, duminică la Teatrul „Puck”

Teatrul de Păpuși „Puck” invită publicul de toate vârstele, duminică, 7 aprilie 2019, de la orele 11.00, respectiv 12.30, la spectacolul interactiv
„Scufița roșie și lupul cel flămând”, conceput și interpretat de Ion Iurcu, un spectacol în care accentul se pune pe interacțiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și pofta de joacă.

Este povestea binecunoscută a Scufiței Roșii care este trimisă cu un coș cu merinde la bunica, dar traseul prin pădure e plin de obstacole. Concepția este însă cea de spectacol-atelier interactiv, centrat pe un singur actor care dă viață tuturor personajelor. Narațiunea urmează firul poveștii, iar, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică. Întreaga aventură e plină de surprize, de la începutul călătoriei Scufiței Roșii, până la final.

Adaptarea scenică, regia, interpretarea îi aparțin lui Ion Iurcu. Spectacolul (realizat după basmul Fraților Grimm), a avut premiera în noiembrie 2017, se joacă în limba română și durează aproximativ 50 de minute. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Totodată, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11.00, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca va găzdui spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi” /
„Paprikajancsi kalandjai”, inspirat din povești tradiționale maghiare, a cărui premieră a avut loc în februarie 2018, la aniversarea a 68 de ani de la înființarea Teatrului „Puck”.

În prim-planul acțiunii se află Paprikajancsi, erou faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. E un personaj foarte popular, asemenea lui Vitéz László, iar în acest spectacol are de-a face cu o provocare nemaiauzită: să comunice cu ipostazele complexe ale Femeii din Secuime, un alt personaj al piesei, cu limbajul ei aparte.

Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde. Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz și regia de Vadas László.

Spectacolul este realizat de Asociația „Simeon” din Cluj-Napoca și de Teatrul de Păpuși „Puck”, cu sprijin financiar din partea Fundației „Bethlen Gábor” din Ungaria. Spectacolul se joacă în limba maghiară. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.