Spectacolul „Lacul Lebedelor” a adus peste 3000 de oameni, sâmbătă seara, în Parcul Central – FOTO

Cu mic mare, familii cu copii, tineri sau bătrâni, mii de clujeni au profitat de vremea bună și au luat cu asalt Parcul Central sâmbătă seara, 11 iunie, pentru a urmări spectacolul de operă „Lacul Lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, primul din seria „Opera Aperta 2016” organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca, serie care încheie stagiunea 2015-2016.

Lacul Lebedelor 2016

Spectacolul în patru acte a început la ora 20:30 și s-a încheiat târziu în noapte, cele patru acte desfășurându-se pe scena amenajată pe esplanda din fața clădirii Casino și pe lacul Chios.

Organizatorii au montat trei plasme uriașe în trei zone diferite pentru a oferi cât mai multor clujeni șansa de a vedea cât mai bine spectacolul. Între spectatori s-a aflat și primarul Emil Boc cu soția sa, care nu ratează niciun spectacol în aer liber al operei clujene.

Spectacolele în aer liber cu intrare gratuită organizate de Opera Naţională Cluj-Napoca se dovedesc a fi de bun augur, directorul instituţiei, Florin Estefan, a declarat în deschiderea piesei de aseară că prezenţa la spectacolele operei clujene a crescut cu circa 70% de când sunt organizate astfel de spectacole în spaţii publice.

Cu ocazia acestui eveniment, transportul în comun a fost prelungit până la miezul nopții.

Următoarele spectacole din cadrul „Opera Aperta 2016” realizate de Opera Națională Cluj-Napoca vor avea loc în Piața Unirii, în 2 iulie, piesa Nabucco, iar în 3 iulie va avea loc concertul de muzică spaniolă La Negro Noche.

Mai multe fotografii de la piesa Lacul Lebedelor din Parcul Central găsiţi pe pagina de Facebook eClujeanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.