Speed Coding Challenge și workshop-urile tehnice, atracția celei de-a 6-a ediții a Târgului de Cariere în IT, 14-15 mai

După Târgul de Cariere Global din 12-13 mai, adresat variilor industrii, „săptămâna carierei” continuă joi și vineri, 14 și 15 mai, tot la Casa de Cultură a Studenților, cu Târgul de Cariere în IT, eveniment special dedicat pasionaților de acest domeniu.

Târgul de Cariere în IT le-a pregătit o serie de suprize tinerilor programatori clujeni: pe tot parcursul târgului, joi și vineri, între orele 10 și 16, sunt așteptați la Casa de Cultură a Studenților să-și demonstreze talentul în programare. Bosch,  Idea Studios și Siemens desfășoară competiții de „speed coding”, iar cei care reușesc să rezolve problema în timpul alocat vor câștiga pe loc premii.

SpeedCoding

De asemenea, companiile Intacct Develpment și Siemens vor organiza în sala Vest două workshop-uri practice cu intrare liberă, în care participanții,  pe lângă aflarea unor elemente noi tehnice au ocazia de a discuta liber și de a pune întrebări trainerior pe diverse subiecte de discuții, iar pe 21mai, Bosch invită tinerii la ei acasă pentru două workshop-uri interesante ale căror detalii se regăsesc pe http://www.targuldecariere.ro/cluj-it/seminarii/.

Speed Coding Challenge- cui se adresează și ce implică?

„Speed Coding Challenge a avut un mare succes ediția anterioară și sperăm să vedem și de data aceasta cât mai mulți programatori talentați. Practic, avem trei zone de speed coding, la standurile companiilor paricipante: Bosch, Idea Studios și Siemens, la parter și în Sala Transilvania.  Cei care rezolvă problemele în timpul alocat vor câștiga premii și, în plus, își pot demonstra pe loc talentul în fața potențialilor angajatori”, a declarat Louisa Olar, project manager.

Problemele vizează tineri care pot să-și dovedească  abilitățile tehnice în limbaje de programare precum Java, Java Script, C/C#/C++, Flash Unity sau Pyhton, iar cele mai reușite rezolvări vor fi premiate pe loc! Competițiile nu presupun programări în prealabil, ci doar rezolvarea pe loc a problemelor, participarea fiind gratuită, precum și intrarea la târgul propriu-zis!

Workshop-urile companiilor Intacct Development și Siemens- susținute de internaționali

În plus, în prima zi a târgului în IT, 14 mai, studenții și absolvenții de IT pot participa la workshop-ul organizat de Siemens de la ora 13 – „What’s the benefit of Agile software development”, susținut de René Zimbelmann, Group Lead & Project Manager la Siemens în Germania, cu o vastă experiență în managementul proiectelor și dezvoltarea software (Scrum, Kanban, leanstartup, Sixsigma), fiind totodată Agile Evangelist.

De asemenea, Intacct Development va avea o sesiune de la ora 15- „Cloud computing financial management and accounting applications”, livrată de Aaron Haris – Chief of Technology Officer din California.

Ambele sesiuni vor avea loc în Sala Vest a Casei de Cultură a Studenților. Accesul la ateliere este gratuit și se realizează pe bază de înscriere prin completarea formularului dedicat de pe pagina târgului.

În premieră, compania Bosch va organiza în 21 mai două sesiuni tehnice pe echipe chiar „la ei acasă” în sediul companiei.  Au pregătit o agendă de o zi cu prezentări, vizită de companie dar și workshop-uri inetractive. Detalii despre acestea îi poți întreba la eveniment iar înscrierile se fac pe site-ul oficial http://www.targuldecariere.ro/cluj-it/seminarii.

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova și aduce împreună sute de angajatori și mii de candidați. Proiectul, demarat în 2006 de Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în mari orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră. www.targuldecariere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.