Spitalul Clujana a primit fonduri suplimentare de 5.5 milioane de lei din bugetul local pentru echipamente medicale

În cadrul ședinței extraordinare online de Consiliu local, convocată de îndată marți, 7 aprilie, primarul Emil Boc a propus alocarea sumei de 5,5 milioane lei din bugetul local pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca prin rectificarea bugetului municipiului.

Cu aceste fonduri suplimentare vor fi achiziționate noi echipamente medicale și de protecție, dotări solicitate de spitalul aflat în subordinea municipalității.

Din total, 4 milioane lei vor fi direcționați către achiziția de echipamente medicale, aparate care vizează ceea ce ține de componenta respiratorie și nu numai:

Monitor funcții vitale: 10 buc

Defibrilator: 1 buc

Ventilator de transport: 1 buc

Computer tomograf: 1 buc

Container: 1 buc

Stație procesare imagini CT: 1 buc

Injectomat CT: 1 buc

Aparat de hemodiafiltrare: 1 buc

Aparate de ventilație mecanică: 3 buc

Videolaringoscop cu bronhoscop: 1 buc

Uretero-renoscop optic rigid/semirigid: 1 buc

Paturi de terapie intensivă: 9 buc.

1.5 milioane lei au fost alocați Spitalului „Clujana” pentru dotarea cu echipamente de protecție medicală – măști, mănuși, ochelari, dezinfectanți ș.a.m.d.

Începând cu luna mai, când e posibil să se deschidă apelul de proiecte europene, vom depune un proiect pentru a recupera cel puțin o parte din fonduri.

Precizez că aceste alocări financiare pot fi realizate doar pentru spitalele aflate în subordinea Primăriei; celelalte spitale pot face solicitări prin instituțiile subordonate.

În acest context, municipalitatea le reamintește clujenilor și de proiectul www.unsingurcluj.ro, menit să aducă împreună autorități, inițiative civice, mediul privat, universități, cetățeni, într-un efort comun de sprijinire a spitalelor, a cadrelor medicale și pacienților, de centralizare a nevoilor și sincronizare a celor care doresc să se implice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.