Sportivul clujean nevăzător medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, premiat miercuri de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Judeţean Cluj va organiza miercuri, 26 octombrie 2016, cu începere de la ora 11.00, în Sala Mare de Şedinţe a instituţiei, ceremonia publică de premiere a sportivului Alexandru Bologa, ca urmare a medaliei de bronz obţinute de judokanul clujean la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016.

alex-bologa-judo-medalie-de-bronz-la-paralimpice-2016-rio

Alexandru Bologa este primul judokan în totalitate nevăzător din România şi primul care s-a calificat la Jocurile Paralimpice. Originar din Cluj, tânărul sportiv este în prezent student la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi, în acelaşi timp, învaţă şi meseria de maseur în cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca. De altfel, Alexandru Bologa este absolvent al acestei prestigioase instituţii de învăţământ special a cărei adresabilitate acoperă mai bine de jumătate dintre judeţele ţării.

Reamintim în acest context faptul că, în urma proiectului de hotărâre iniţiat în acest sens de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, plenul forului administrativ judeţean a aprobat în şedinţa din data de 28 septembrie 2016 premierea cu suma de 3.000 lei a sportivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.