„Stejarii” s-au impus fără probleme în faţa Portugaliei, scor 24-0

Naţionala de rugby a României a învins reprezentativa Portugaliei, în prima partidă din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor (CEN), scor 24-0, în faţa unei asistenţe de circa 3000 de oameni prezenţi pe Cluj Arena.

Nationala de rugby a Romaniei
foto © eClujeanul.ro

„Stejarii” au deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Florin Vlaicu în minutul 9 şi s-au distanţat la 6-0, în minutul 32, prin acelaşi Vlaicu.`

Meciul s-a animat pe finalul primei reprize, când reprezentativa României a reuşit primul eseu al confruntării, prin Andrei Rădoi, Vlaicu reuşind să transforme lovitura liberă, în minutul 34. Tot Vlaicu a stabilit scorul primei reprize la 16-0, după o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 40.

Repriza secundă a început cu o nouă lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu în minutul 43 şi reprezentativa României conducea Portugalia  cu 19-0.

Prima schimbare pentru „Stejari” s-a produs în minutul 54. Paulică Ion i-a lăsat locul lui Horaţiu Pungea.

Clujeanul Csaba Gal a reusit al doilea eseu al meciului în minutul 60, la capătul unei faze frumos construite de „stejari”, dar lovitura liberă executată de Florin Vlaicu loveşte bara transversală şi scorul rămâne îngheţat la 24-0.

A doua schimbare în tabăra „stejarilor” în această partidă. Numărul 1 în echipa României, Mihaiţă Lazăr, a fost înlocuit de Andrei Ursache (65). Cristian Munteanu, Alexandru Mitu, Florin Ioniţă şi Eugen Căpăţână au intrat în ultimele minute ale meciului.

Romania vs Portugalia, rugby masculin

Partida s-a încheiat în ovaţiile publicului clujean, iar „stejarii” pornesc pe drumul spre Cupa Mondială din Anglia cu o victorie categorică în faţa Portugaliei.

Următoarea partidă pentru reprezentativa României din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor va fi, în deplasare, în compania Rusiei, pe 8 februarie.

Meciul cu Spania va avea loc pe Cluj Arena, pe 22 februarie 2014, de la ora 14:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.