Stela Popescu, înmormântată duminică la Cernica

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Stelei Popescu a fost dus, duminică dimineaţă, de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase la Mănăstirea Cernica, în aplauzele a zeci de oameni care au venit să-şi ia rămas bun, scrie MEDIAFAX.

Sicriul a fost depus în biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din incinta Mănăstirii Cernica. Sute de oameni au venit, vineri, sâmbătă şi duminică la Teatrul de Revistă Constantin Tănase pentru a-i aduce un ultim omagiu Stelei Popescu. Printre ei, şi mulţi artişti. „Ultima oară a stat lângă mine la premiera filmului „Aniversarea”. Comentam, vorbeam, dar nu se vedea. Nu se plângea, era genul de om puternic, nu se plângea niciodată. Dimpotrivă, dacă eu eram abătut, ea venea şi mă impulsiona cu energie şi spunea «Fii vesel, gata! Trecem la treabă?». Ca o ghilotină a căzut vestea. De două zile sunt alt om, nu mai ştiu de mine. Nu-mi imaginez că această fiinţă, stea, după cum avea numele, să se transforme în renume. S-a dus această stea”, a declarat actorul Ion Dichiseanu.

„Ea este Stela noastră şi va fi steaua din ceruri care, probabil, va lumina cel mai puternic. Dumnezeu să o odihnească în lumină! A fost un om frumos, cu lumină, zâmbind, bucurându-se, făcând surprize şi mai ales făcându-şi profesia atât de frumos, un mare model, model de profesie, model de om, model de generozitate şi de iubire”, a spus soprana Felicia Filip.

„Avea probleme cu adevărat, cu picioarele, cu oboseala, era şi vârsta, de fapt şi de drept. O să română drept cea mai mare actriţă, un cuplu inegalabil, un om extraordinar, o frumoasă şi o completă şi o complexă. Orice rol îi dădeai, ea intra cu o uşurinţă extraordinară în rolul respectiv. Dacă era o dramă, te făcea să plângi fără niciun fel de comentarii. Şi invers. Este inegalabilă”, a declarat cântăreaţa de muzică populară Aneta Stan.

Actriţa a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat vineri Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti. Sicriul a fost depus, vineri, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în aplauzele a sute de oameni care au venit să-şi ia rămas bun de la actriţa care i-a înveselit o viaţă. Colegi de scenă şi prieteni au aşteptat-o cu ochii în lacrimi, printre ei şi Corina Chiriac care a plâns îndurerată de dispariţia artistei.

Alexandru Arşinel şi-a găsit cu greu cuvintele: „Fără Stela, sunt singur”. Alături de partenerul său de scenă, Stela Popescu a contribuit la scrierea istoriei Teatrului de Revistă jucând în mii de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în anul 1979 şi se pregăteau de sărbătorirea celei de-a 40-a aniversări a celui mai iubit cuplu de actori români de teatru şi film.

Actriţa  a murit la vârsta de 81 de ani. Ea a fost găsită fără suflare, în locuinţa sa, de către fiica sa adoptivă care a sunat la 112. La sosirea medicilor, aceasta era însă decedată. „Cred că era acolo de ieri. Fiica ei a găsit-o, Doina”, a declarat Arşinel, care a venit la domiciliul actriţei imediat după aflarea veştii. Potrivit medicilor legişti, aceasta a murit din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.