Studenții la Cluj vor reveni din toamnă fizic la cursuri

Rectorii clujeni care au luat parte la ședința Consiliului Național al Rectorilor de la Cluj, la care a participat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au decis ca din toamnă, în toate facultățile cursurile să se desfășoare cu prezență fizică. 

Decizia este că dacă în toamnă România nu va fi în stare de alertă, toți studenții se vor prezenta la cursuri, cu menținerea unor reglementări de protecție în contextul pandemiei COVID-19, au decis, sâmbătă rectorii reuniți în ședința Consiliului Național al Rectorilor de la Cluj, potrivit surselor Edupedu.ro

Ministrul Educației a susținut la Cluj că nu există bază legală pentru desfășurarea cursurilor online după terminarea stării de alertă.

Legea educației în vigoare nu prevede posibilitatea desfășurării cursurilor în format online, deci licența, masteratul, doctoratul nu se pot desfășura hibrid decât în situația în care este vorba despre stare de alertă sau de urgență.

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca găzduiește, în perioada 25 – 27 iunie, conferinţa Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.