„Studenţii” se califică în sferturile Cupei Ligii. Universitatea Cluj – Petrolul Ploieşti 1-0 (Kovacs, ’31)

Universitatea Cluj a învins, duminică seara, Petrolul Ploieşti cu scorul de 1-0, prin golul lui Lorant Kovacs, minutul 31, într-o partidă care a contat pentru optimile Cupei Ligii Adeplast, competiţia de un milion de euro reînfiinţată de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

În debutul meciului a avut loc un moment emoţionant în care „unicul căpitan” Zsolt Szilagyi şi fundaşul Alin Raţiu au fost ovaţionaţi de întreg stadionul, primind câte un buchet de flori din partea conducerii clubului pentru tot ce au făcut pentru Universitatea. Ambii jucători şi-au încheiat anul acesta cariera în tricoul alb-negru.

CRONICĂ

Ploieştenii au prima mare ocazie a meciului, Beţa a centrat bine în careu, dar Nkoyi a ratat din câţiva metri (7). Replica Universităţii vine în minutul 15, Raul Costin are prima situaţie importantă de a deschide scorul, dar este blocat în ultimul moment de Cobrea. Câteva secunde mai târziu, Kovacs pătrunde şi el periculos în careu, dar portarul ploieştenilor este din nou la post şi reţine de faţa lui (15). Acelaşi Cobrea respinge şi din faţa lui Lemnaru, scăpat singur spre poartă (17).

GOOOL! După treizeci de minute de dominare, Universitatea preia conducerea pe tabelă, după o fază frumos lucrată de Lemnaru, care centrează perfect în careu, de unde Lorant Kovacs reia cu capul din şase metri şi îl învinge pe Cobrea (31).

Cu un reflex incredibil de mare portar, Veselovsky a intervenit magistral la şutul în forţă a lui Hoban din marginea careului şi a respins mingea în corner (42). Scorul rămâne 1-0 la pauză.

Lemnaru şutează din întoarcere din marginea careului, nici un pericol pentru Cobrea (50). Şutul lui Hoban din marginea careului izbeşte bara laterală, mingea ajunge din nou la ploieşteni, iar faza este finalizată cu un gol cu mâna a lui Nkoyi. Centralul îi acordă al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, iar Petrolul rămâne în zece oameni (52).

Dublă schimbare la Petrolul. Au ieşit Vlad Morar ş Gerson Ferreira şi au intrat Adrian Mutu şi Pablo De Lucas (60).

Prima schimbare la „U” Cluj. Iese Kovacs şi intră Saşa Stojanovic (69). A doua schimbare a Universităţii vine zece minute mai târziu, Târnăcop a intrat în locul lui Muşat (80). A treia schimbare se produce în minutul 83. Iese Petar Jovanovic şi intră Raul Ciupe (83).

Cascadă de ratări la poarta lui oaspeţilor în finalul meciului. Lemnaru şutează de puţin pe lângă poartă în minutul 90, iar Petrolul are câteva zvâcniri ofensive în prelungiri, dar partida se încheie şi „şepcile roşii” se califică în sferturile Cupei Ligii.

U Cluj

Echipele de start:

„U” Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Neag, Ninu, Muşat – Boutadjine, Costin, Bucşa, Kovacs – Viveiros, Lemnaru (c)

Rezerve: Niculescu, Ciupe, Târnăcop, Lungu, Paulinho, Stojanovic, Jula

Antrenor: Mihai Teja

Petrolul Ploieşti: Cobrea – Beţa, Ferreira, Satli, Fanchone – Priso, Marinescu (c), Hoban, Nepamuceno – Morar, Kyiabu

Rezerve: Bolboaşă, A. Mutu, Peteleu, Astafei, Alves, Pablo de Lucas

Antenor: Răzvan Lucescu

Arbitru principal: Lucian Rusandru (Sf. Gheorghe)

Asistenţi: C. Danşa (Oradea), S. Slabu (Braşov). Arbitru rezervă: F. Marcu (Oradea)

Observator CCA: C. Sorescu (Piteşti). Observator LPF: V. Sulea (Braşov)

Cartonaşe galbene: Nkoyi (39), Kocacs (47), Fanchone (66), Bucşa (90)

Spectatori: 3.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.