Studiul de Fezabilitate pentru viitorul Centru Integrat de Transplant Cluj va fi votat în plenul Consiliului Județean. Finanțarea este prinsă în PNRR

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că va propune plenului aprobarea în cadrul ședinței ordinare din luna Noiembrie a.c. indicatorii tehnico-economici ai Centrului Integrat de Transplant Cluj.

Proiectul Centrului Integrat de Transplant Cluj, primul din România și singurul din sud-estul Europei, este prins în finanțarea prin PNRR, care se ridică la 200 de milioane de euro.

Astfel, conform contractului încheiat cu câștigătorul concursului internațional de soluții inițiat de Consiliul Județean, proiectantul va finaliza documentația tehnică până la finalul anului 2021. În acest fel, în cursul lunii decembrie a.c., forul administrativ al județului va putea depune documentația pentru obținerea Autorizației de Construcție.

Proiectul Consiliului Județean Cluj, cu o valoare estimativă de 200 milioane euro, vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu. Acest proiect va rezolva și problema Institutului de Transplant Renal din Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte necesitatea realizării acestuia la nivelul județului Cluj, este de amintit faptul că, pe lângă personalul medical de excepție din municipiu, o pondere de 2/3 din donatori sunt din zona Transilvaniei.

Indicatorii tehnici:

  • Suprafață teren centru: 17.318 mp
  • Suprafaţă construită (amprentă la sol): 5027,80 mp
  • Suprafaţă desfășurată (totală): 41.868,40 mp
  • Număr de paturi: 280 (din care 16 de zi) Săli de operație: 12
  • Heliport: 1 buc.
  • Regim de inaltime: 4 Subsoluri + Parter + 5 Etaje + Etaj tehnic
  • Înălțime maximă: 28,5 m (platforma heliportului)
  • Locuri de parcare: 176 buc.
  • Categoria de importanță: B – Deosebită

Valoarea totală a investiției (INV), inclusiv TVA = 950.750.304,93 lei, din care C+M (inclusiv TVA) = 445.204.880,26 lei

Finanțarea investiției: bugetul Județului Cluj, fonduri europene și alte surse de venit legal constituite

Durata execuției este de 36 de luni, iar durata de realizare 60 de luni, din care 15 luni perioada de proiectare și 36 de luni perioada de achiziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.