SUA amenintata de Coreea de Nord

soldati coreea de nordRepublica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) şi-a plasat marţi armata în stare de alertă, gata de lupta, şi le-a cerut unităţilor sale speciale ‘strategice’ să se pregătească pentru eventuale lovituri asupra SUA, inclusiv asupra insulelor Guam şi Hawaii din Pacific, a informat agenţia oficială nord-coreeană, potrivit AFP, relateaza Agerpres.

„Comandamentul armatei poporului coreean declară că toate trupele de artilerie, inclusiv unităţile strategice de rachete şi unităţile de artilerie cu rază lungă de acţiune trebuie să fie plasate în stare de alertă”, potrivit KCNA.

Aceste unităţi trebuie să fie gata să atace ‘toate bazele militare americane din regiunea Asia-Pacific, inclusiv de pe continentul nord-american, Hawaii şi Guam’, precum şi din Coreea de Sud, a adăugat comandamentul într-un comunicat difuzat de KCNA.

În pofida testării reuşite a unei rachete la 12 decembrie – asimilată de Seul şi aliaţii săi unei rachete balistice – experţii consideră că Phenianul este departe de a stăpâni tehnica necesară pentru a lansa o rachetă intercontinentală, care să poată lovi SUA.

Hawaii şi Guam sunt, de asemenea, considerate în afara sferei rachetelor cu rază medie de acţiune dezvoltate de Coreea de Nord, care ar putea însă atinge bazele din Japonia şi Coreea de Sud.

Noul preşedinte al Coreii de Sud, Park Geun-Hye, a avertizat marţi Phenianul că singura cale de ‘supravieţuire’ constă în abandonarea programului nuclear şi balistic, lansând în acelaşi timp către regimul nord-coreean un apel la ‘schimbare’, pe fondul tensiunilor din peninsulă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.