Sute de români au venit să își ia un ultim rămas bun de la Regele Mihai

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală, fiind întâmpinat şi aplaudat de sute de oameni, acolo unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea la Curtea de Argeş, potrivit Mediafax

Sicriul a trecut şi pe sub Arcul de Triumf, iar sute de oameni au aprins candele pe care le-au aşezat pe marginea drumului pe unde a trecut cortegiul şi au aplaudat.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal şi joi, între ora 08.00 şi ora 22.00, dar şi vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00, potrivit programului.

La înmormântare vor participa peste 100 de personalităţi. Printre acestea se află şi Prinţul Charles, dar şi un reprezentant al Casei Regale din Spania. În ciuda neînţelegerilor din ultimele luni, Casa Regală a acceptat ca fostul principe Nicolae să fie prezent la funeralii, împreună cu logodnica sa.

Guvernul a suplimentat, cu 43.000 de lei, bugetul MAE pentru funeraliile organizate în memoria Regelui Mihai, Banii sunt alocaţi doar pentru deschiderea salonului oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru şefii de stat şi de Guvern, precum şi reprezentanţii unor familii regale, care vor veni la funeralii, potrivit unor surse politice.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri seară, pe Facebook, că a luat decizia ca pe traseul convoiului funerar să nu fie aprinse luminile decorative de Sărbători, în semn de respect faţă de Majestatea Sa Defunctă Regele Mihai.

„În semn de respect faţă de Majestatea Sa Defunctă, am luat decizia ca pe traseul convoiului funerar să nu fie aprinse luminile decorative de Sărbători. De asemenea, de-a lungul traseului este arborat drapelul naţional în bernă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea.

Sicriul cu trupul Regelui Mihai, însoţit de Familia Regală, a părăsit, miercuri, la ora 18.00, Castelul Peleş, pentru a fi adus la Palatul Regal din Bucureşti şi aşezat în Sala Tronului. Sicriul cu trupul Regelui Mihai, însoţit de Familia Regală, a părăsit, miercuri, la ora 18.00, Castelul Peleş, pentru a fi adus la Palatul Regal din Bucureşti.

La Castelul Peleş, sute de oameni au venit să depună coroane de flori şi să îi aducă un ultim omagiu Regelui Mihai. Prima maşină din cortegiu a dus coroana de oţel făcută din tun, care a fost purtată de Regele Carol I şi Regele Ferdinand, la încoronare. A urmat maşina care transportă sicriul Regelui Mihai. Sicriul cu trupul Regelui Mihai a plecat de la Castelul Peleş spre Palatul Regal din Bucureşti.

Au venit la Peleş să depună coroane de flori albe, preferatele fostului suveran, preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul preşedinte Emil Constantinescu, dar şi Victor Ciorbea, Mugur Isărescu, senatori, deputaţi, şefi ai instituţiilor centrale şi locale. La ceremonie a participat şi nepotul regelui, Nicolae de Roumanie Medforth – Mills.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.