Tabăra de iarnă de la Săcuieu a secțiilor externe de arte vizuale

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj a organizat în perioada 22 – 25 februarie tabăra de de iarnă de la Săcuieu pentru cursanţii secţiilor externe de arte vizuale Turda şi Câmpia Turzii.

Astfel, cei 15 cursanţi, îndrumaţi de expert Felicia Răcean, coordonatorul celor două secţii externe de arte vizuale amintite anterior, au avut la dispoziţie pe parcursul taberei două teme de inspiraţie – Centenarul Marii Uniri şi „Peisajul hibernal”.

În ceea ce privește lucrările realizate la Săcuieu, cele cu Centenarul Marii Uniri o să colinde câteva galerii din ţară, unde Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” are mai multe parteneriate cu şcolile de arte, iar lucrările pe tema „Iarna” o să fie expuse la galeriile Şcolii de Arte Cluj.

Speranţele în domeniul artelor vizuale, din zona Turdelor, care au fost prezente în tabăra de iarnă a artelor vizuale de la Săcuieu sunt: Lambrea Andreea, Mezei Albert, Stoica Oana, Petre Delia, Călean Andreea, Moldovan Alexandra, Lucaci Antonia, Paşca Ildiko, Oltean Marcela, Şandru Viviana, Matei Marco, Bozbics Gabriel, Man Nicolae, Trifan Mihai și Rotar Marius.

Întrucât sunt înscriși foarte mulţi cursanţi în zona Turdelor – secţiile de arte vizuale din Turda şi Câmpia Turzii, a fost iniţiat un proiect intitulat „Artele Turdelor”, de consolidare a prezenţei în zonă şi de convingere şi a altor iubitori ai artelor vizuale să se înscrie la Şcoala de Arte din Cluj. Prezenţa celor două secţii externe a început la „Seara Artelor”, a continuat apoi la Galeria „ARTE” cu o expoziţie a secţiei Câmpia Turzii, urmează, tot la această galerie, vernisajul d-nei expert Felicia Răcean, sufletul artelor plastice din regiune și apoi, peste aproximativ o lună, o expoziţie a secţiei Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.