Targ de joburi salarizate cu 500 euro/lună la Cluj!

În 17 octombrie Cazinoul din Parcul Central va găzdui un târg de locuri de muncă inedit. Noutatea constă în faptul că o parte din joburile scoase la concurs sunt salarizate cu 500 euro/lună. Atât absolvenţii de studii superioare cât şi cei ce au finalizat doar studii medii sunt invitaţi să concureze pentru unul din cele 400 de locuri de muncă puse la bătaie de peste 30 de firme clujene.

Târgul va avea loc graţie unui preot clujean, Dorel Gălan, ce coordonează un proiect finanţat din fonduri europene, având ca şi ţintă reintegrarea şomerilor în câmpul muncii.

„În 17 octombrie 2012, la Cazinoul recent renovat din Parcul Central, organizăm un târg de locuri de muncă special, în sensul că angajatorii participanți vor avea în ofertă joburi salarizate cu cel puțin 500 de euro (cel puțin un job). Este o bursă a locurilor de muncă. E ultima acțiune a proiectului care se termină în 31 octombrie. Noi întâlnim oamenii aflați în căutarea unui loc de muncă și angajatorii. Le-am cerut firmelor, care oricum vin gratuit, să aducă cel puțin un job de 500 de euro. Vrem să ridicăm standardele”, a declarat preotul Dorel Gălan.

La cea din urmă etapă a proiectului, târgul de joburi de la Cazinoul din Parcul Central vor participa peste 30 de firme ce vor pune la dispoziţia clujenilor o ofertă variată ce cuprinde 400 de locuri de muncă. Proiectul preotului Dorel Galan a fost finanţat de Uniunea Europeană cu 500.000 euro.

„Cu acești banii am consiliat peste 700 de șomeri, 72 au urmat programe de formare profesionala în meserii ca: ospătar, bucătar, agenți de pază, frizeri, dar și pentru cei cu studii superioare: formatori de formatori, manageri de resurse umane, inspector de sănătate și siguranță în muncă. Aveam un indicator de a angaja 40 de oameni, iar noi am reușit să angajăm 100 de oameni”, a precizat Dorel Gălan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.