Târgul de carte „Gaudeamus” ajunge la ediția 21, la Cluj-Napoca

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine la formatul și în locul care l-au impus de peste 15 ani, atât în peisajul cultural național, cât și în inimile pasionaților de lectură. Gaudeamus Radio România se deschide miercuri, 13 aprilie 2022, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Acest eveniment, ajuns în acest an la o nouă ediție, este organizat de către Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, și se desfășoară în perioada 13 – 17 aprilie.

Când v-a avea loc deschiderea?
Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 13 aprilie, la ora 12:00.
Iar iubitorii acestui târg al cărților vor putea veni în mai multe zile, deoarece va fi deschis zilnic, între orele 10:00 și 20:00.

Amplasarea standurilor din Piața Unirii

Sursa foto: Gaudeamus

Timp de 5 zile, cartea, pentru toate vârstele, preferințele și preocupările, va lua în stăpânire, cu voia gazdelor, unul dintre spațiile emblematice ale Ardealului, Piața Unirii din Cluj-Napoca. Peste 60 de participanți (edituri, distribuitori de carte românească și străină, jocuri educative și muzică), aproape 40 de sesiuni de lansări, prezentări de carte și întâlniri cu scriitorii, vor transforma în aceste zile centrul orașului în centrul vieții literare din țara noastră.

Formatul tradițional și cel online vor conviețui și la această ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România: toate standurile amenajate în Piața Unirii se vor regăsi și în format virtual, alături de cele ale participanților care au optat exclusiv pentru formula online, pe website-ul gaudeamus.ro. Astfel, informațiile despre noile apariții editoriale și campaniile promoționale ale participanților la târg, precum și o parte dintre evenimentele care se vor desfășura în incintă, vor deveni accesibile și cititorilor care nu pot ajunge săptămâna viitoare la Cluj-Napoca.

Programul evenimentelor poate fi consultat aici.

Sponsorii ediției 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus – ediţia Cluj-Napoca sunt companiile clujene Casa de Expediții Augustin Trans și Restaurant Shanghai.

Radio România vă propune pentru acest an următoarele târguri, în format fizic:

  • Craiova, 23 – 27 martie, foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”
  • Cluj – Napoca, 13 – 17 aprilie, Piața Unirii
  • Oradea, 11 – 15 mai, Piața Unirii      
  • Timişoara, 25 – 29 mai, Piața Libertății 
  • Sibiu, 3 – 7 august, Piața Mare
  • Brașov, 31 august – 4 septembrie, Piața Sfatului
  • Iași, 21 – 25 septembrie, Piața Unirii / pietonalul Ștefan cel Mare
  • București, 23 – 27 noiembrie, Pavilionul B2 Romexpo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.