Taximetriştii clujeni vor tarife mai mari, după modelul RATUC

taxiŞoferii de taxi clujeni sunt nemulţumiţi că de cinci ani sunt nevoiţi să circule cu acelaşi tarif de 1,79 lei/km şi speră ca după majorarea preţului biletelor şi abonamentelor la transportul în comun vor reuşi să obţină, la rândul lor, o majorae la 2,5 lei pe kilometru.

„Noi dorim această majorare pentru că nu mai putem face faţă. Fiecare taximetrist are datorii la stat. Se poate verifica. Noi încasăm banii, dar e rulajul foarte mare. Acei bani îi băgăm înapoi în combustibil, în întreţinerea maşinii şi ca atare nici nu putem să facem faţă la ceea ce avem”, a declarat liderul Sindicatului Napoca, Viorel Tătar, potrivit citynews.ro.

Tătar a explicat că nu poate fi aplicat un tarif unic deoarece Oficiul Concurenţei nu acceptă această variantă. Prin urmare, patronatele de taxi trebuie să depună documentaţia necesară la Primărie, prin care să solicite un nou tarif.

„De doi ani de zile tot depunem documente pentru majorare. Nu am făcut un calcul anume, o să fie un tarif diferenţiat. O să treacă de 2 lei, având în vedere combustibilul şi celelate cheltuieli. O să fie de maxim 2,5 lei”, a mai declarat acesta.

Solicitarea de majorare a tarifului vine după ce Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de vineri, creşterea preţului biletelor de transport în comun.

În Cluj-Napoca sunt 2650 de taximetrişti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.