Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj, premiat la Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca a primit două premii la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls din Bucureşti, eveniment ce a găzduit peste 70 de evenimente dedicate copiilor, tinerilor și adulților.

teatrul-de-papusi-puck-daAşadar, spectacolul „Rățușca cea urâtă”, de Ovidiu Pecican, după H. C. Andersen, regia Mate Varga Ibolya, scenografia Epaminonda Tiotiu, a obținut diploma de excelență pentru acuratețea scenografică, bucurându-se de aprecierile juriului format din Shu-ming Ju, Irina Ionescu, Marius Zarafescu, Cristina Rusiecki, Daria Dimiu, Maria Mierluț și Raluca Tulbure, avându-l ca preşedinte de onoare pe cunoscutul critic de teatru Ion Parhon şi ca preşedinte pe Mihai Gruia Sandu.

Premiul de excelență pentru corpul tehnic în animația românească a fost acordat în acest an sunetistului Andrei Nagy pentru contribuția sa la realizarea producțiilor Teatrului Puck din Cluj. Nagy este angajat al Teatrului Puck începând din 1971 în funcţia de maestru de sunet, perioadă în care, a susţinut munca artiştilor scenei clujene.

A fost apreciat de regizori şi muzicieni ca Aureliu Manea, Kovács Ildikó, Hary Maiorovici, Tudor Jarda, Petre Zbîrcea, Iosif Herţea şi a creat ilustraţiile muzicale ale unor spectacole din repertoriul celor două secţii ale teatrului: „Căsuţa din câmpie”, „Galoşul fermecat”, „Baia măgăruşului”, „Poveste de iarnă”.

La festival au participat şi companii din Timișoara, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Galați, Iași, Baia Mare, Brașov, Craiova, București precum și din China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia și Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.