Teatrul Maghiar Cluj, la Festivalul Internațional Ibsen de la Tokio

Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca va lua parte pentru prima dată în istoria instituției la Festivalul Internațional Ibsen de la Tokio, cu spectacolul Hedda Gabler de H. Ibsen, pus în scenă de Andrei Șerban.

Spectacolul va fi prezentat publicului japonez pe 10 și 11 decembrie.

Mitsuya Mori, directorul artistic al festivalului din Tokio, a declarat că scopul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional Ibsen este de a oferi, prin interpretări contemporane ale pieselor lui Ibsen, o imagine completă asupra lumii în care trăim. Tema centrală din acest an este Ibsen acum.

De asemenea, regizorul Andrei Șerban a declarat că: „într-o lume în plină criză economică, în care se vorbeşte doar de salvarea prin bani, de frica de a-şi pierde statutul social, unde dragostea lipsește, iar relaţiile conjugale sunt dezastruoase, în care nu există alte interese decât grijile materiale, tot ce le rămâne personajelor e să încerce să dea un sens vieţii crezând în aceste pseudo-valori. De fapt ei sunt oglinda omului din ziua de azi, drama potenţialului uman rămas neîmplinit. Întrebarea piesei este: se poate trăi fără idealuri?”.

Rolul principal este interpretat de Imola Kézdi, alături de ea fiind Zsolt Bogdán, Anikó Pethő, Hatházi András, Ervin Szűcs, Csilla Varga, Réka Csutak. Scenografia spectacolului este semnată de Carmencita Brojboiu, Daniela Dima a fost asistent de regie, iar Eszter Biró dramaturgul spectacolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.