Tehnologie de ultimă generație pentru copiii cu deficiențe de auz

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz dispune de un nou laborator de calculatoare, recent amenajat și dotat cu cele mai noi aparaturi în domeniu.

„Înainte de orice, mulțumim celor care au dat dovadă de responsabilitate socială și care au făcut posibilă inaugurarea de azi. Consider că este extrem de important să ținem pasul cu evoluția tehnologiei și cu schimbările societale, cu atât mai mult cu cât simplul fapt că trăim în secolul vitezei ne influențează inevitabil viețile. În acest context, e absolut necesar să acordăm o atenție sporită nevoilor copiilor cu cerințe educative speciale și să le punem la dispoziție infrastructura necesară atât unui studiu adecvat cât și familiarizării cu ultimele tendințe din domeniu, astfel încât să le fie cât mai ușor să se integreze în societate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Amenajarea propriu-zisă a sălii de calculatoare a durat cca. două săptămâni, de la finalul lunii martie și până la începutul lunii aprilie şi a constat în zugrăvirea pereţilor, montarea parchetului, achiziţionarea unor birouri, scaune office şi a altor accesorii de mobilier. În plus, liceul a primit computere care vor îmbunătății experienţele de învăţare ale elevilor în cadrul orelor desfăşurate în laborator.

Acest proiect a prins contur cu sprijinul unei echipe de voluntari din cadrul Betfair România Development care a decis ca cei 17.000 de euro colectați la finele anului trecut în urma organizării unui eveniment să fie folosiți pentru amenajarea mai multor spaţii ale unității de învățământ special, amenajarea laboratorului de calculatoare fiind prima activitate importantă din ciclul acțiunilor programate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.