Thessaloniki, o nouă destinaţie operată de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a inaugurat joi, 15 iunie 2017, o nouă rută aeriană turistică, Cluj – Thessaloniki, operată în premieră de pe aeroportul clujean, de către compania aeriană Ellinair, membră a grupului Mouzenidis.

„Venirea anotimpului estival determină creşterea semnificativă a numărului de turişti care aleg destinaţii de vacanţă din Grecia, astfel că introducerea acestei rute aeriene este mai mult decât binevenită întrucât le asigură un acces extrem de facil spre destinaţia preferată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Zborurile către cel de-al doilea oraş ca mărime din Grecia vor fi operate în perioada 15.06.2017 – 28.09.2017, frecvenţa acestora fiind de un zbor pe săptămână, în zilele de joi. Primul zbor Cluj – Thessaloniki a fost inaugurat de reprezentanţii Aeroportului şi ai companiei aeriene, alături de pasageri, la poarta de îmbarcare.

Noua destinaţie turistică disponibilă din acest an de pe aeroport va fi operată cu aeronave de tip BAE RJ85, având o capacitate de 96 de locuri. În luna februarie 2013, ca urmare a colaborărilor de succes cu companiile aeriene greceşti şi europene, Mouzenidis Group şi-a extins în mod semnificativ domeniul de activitate lansând propria companie aeriană, Ellinair, în scopul creşterii volumului de turişti pentru destinaţia Grecia.

Compania are propria flotă de aeronave, precum şi personal cu experienţă, specializat pentru a asigura siguranţa şi confortul pasagerilor. Nivelul înalt de calitate al serviciilor sunt garantate datorită operaţiunilor stricte de control şi întreţinere a flotei Ellinair, respectând cele mai înalte standarde internaţionale de siguranţă.

Programul de vară al zborurilor charter operate de pe Aeroportul Internaţional Cluj, cuprinde zboruri turistice către 9 destinaţii, din 2 ţări: GRECIA (Zakynthos, Rhodos, Corfu, Heraklion, Thessaloniki, Skiathos, Chania, Santorini) şi TURCIA (Antalya).

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este cel mai mare din regiune şi al doilea aeroport din România din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, după Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, iar pentru anul 2017 se estimează un trafic cuprins între 2,7-3 milioane de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.