TIFF-ul aduce filmele în Florești în acest an

Ediția aniversară cu numărul 20 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), din 2021, va avea loc și în comuna Florești, între 23 iulie și 1 august.

Așadar, luni, 7 iunie 2021, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Florești. Proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării unor evenimente cultural artistice pentru luna iulie 2021, care a prevăzut TIFF-ul și „Zilele teatrului la Florești” a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali.

La fel ca și TIFF-ul, „Zilele teatrului la Florești”, care înseamnă spectacole de teatru, cu participarea unor actori ai Teatrului Național București, în zilele de 3,4, 10 și 11 iulie 2021 se va desfășura în Parcul Poligon.

„Vreau să vă mulțumesc celor care ați participat și pentru votul acordat pentru organizarea acestor evenimente. Floreștiul devine centrul unor evenimente de anvergură. TIFF va ajunge și la Florești, iar oamenii se vor bucura de filme„, a precizat Bogdan Pivariu, la finalul ședinței.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

În 2020, TIFF a fost primul mare festival european care a avut loc fizic, în timpul pandemiei, la un asemenea nivel. Măsurile stricte implementate de echipă au făcut ca cei 45.000 de participanți să urmărească filme în aer liber, în deplină siguranță, în 14 locații din Cluj și din împrejurimi, locații în care echipa intenționează să revină și în 2021.

În pregătirea ediției aniversare, echipa festivalului a lucrat de la început cu două scenarii: primul lua în calcul revenirea la perioada obișnuită pentru TIFF, datele anunțate inițial fiind 28 mai – 6 iunie, iar cel de-al doilea miza pe faptul că evoluția pandemiei va permite reluarea proiecțiilor în formula de anul trecut. Contextul actual și informațiile oferite de autorități au determinat datele finale pentru TIFF 2021: 23 iulie – 1 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.