Tineri din cinci țări europene au venit la Cluj-Napoca printr-un program Erasmus+, primiți de Emil Boc la primărie!

Mai mulți tineri din patru țări europene au venit la Cluj-Napoca prin programul Erasmus+, fiind primiți de prinarul Emil Boc în „Sala de sticlă” a Primăriei Cluj-Napoca.

Tinerii elevi au venit din Anglia, Turcia, Grecia, Polonia, dar și din România.

Am avut plăcerea de a primi vizita unor elevi și profesori din Anglia, Turcia, Grecia, Polonia, alături de tineri din România, implicați într-un proiect Erasmus+ realizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Napoca. Proiectul urmărește implicarea elevilor în activități care promovează un stil de viață sănătos, crearea de instrumente necesare dezvoltării și exersării competențelor sociale, asumarea responsabilităților pentru finalizarea sarcinilor și găsirea de soluții creative – toate acestea fiind aptitudini esențiale pentru ceea ce înseamnă locurile de muncă ale viitorului.

Subliniez din nou că avem cea mai proeuropeană generație de tineri din istoria Uniunii Europene. În consecință, este obligatoriu sa alocăm mai mulți bani pentru proiecte precum cele derulate prin Erasmus+, program al cărui buget va fi triplu odată cu intrarea în vigoare a noului exercițiu bugetar al Uniunii Europene.

În acest cadru le-am prezentat elevilor profilul strategic și avantajele competitive ale Clujului, precum și factorii cheie de dezvoltare pe care mizează comunitatea noastră: inovarea, creativitatea și educația tinerilor, cea mai valoroasă resursă a orașului.

Discuția a inclus și principalele politici pe care le practică municipalitatea clujeană în vederea unei dezvoltări durabile a orașului și a creșterii calității vieții pentru locuitorii Clujului – spre exemplu, 20% din taxele clujenilor sunt reinvestite în EDUCAȚIE, cea mai sigură investiție pentru viitorul fiecăruia dintre noi”, a declarat primarul Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.