Tinerii ajung la ATI. Medic: „Modul în care se apară organismul poate determina furtunile citokinice. Practic, te ucide forța de apărare”

Medicul Emilian Imbri a susținut, marți seara, că jumătate din persoanele cu COVID-19 internate sunt mult mai tinere decât cele din valurile anterioare și că secțiile ATI sunt pline de tineri cărora le este frică să meargă la doctor.

Jumătate din cei care se internează acum sunt cu vârste mult sub ceea ce s-a întâmplat în primele valuri. Sunt mai mulți tineri și copii față de câți se îmbolnăveau în prima etapa a atacului viral.

Tinerii, de frică, ezită să meargă la doctor și după primele 5-6 zile, când încep și modificări ale celulelor în care virusul pătrunde, n-au ce face. Si iată rezultatul: apar la spital. Există cazuri în care modul în care se apară organismul poate determina furtunile citokinice. Practic, te ucide forța de apărare”, a declarat medicul Emilian Imbri, marți, la Digi 24.

Specialistul a explicat că a treia doză de vaccin nu va îmbunătăți foarte mult situația actuală din spitale, deoarece este destinată în primul rând persoanelor vulnerabile.

Doza a treia nu va ajuta foarte mult presiunea. Doza a treia este pentru persoane ca mine, peste 65 de ani cu comorbidități, tocmai pentru a stimula apărarea unui organism. O s-o facă în special bătrânii și persoanele bolnave„, a mai spus medicul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.