Tinerii pot depune, din 10 martie, cereri de finantare de 10.000 euro pentru afaceri

baniTinerii intreprinzatori vor putea depune din 10 martie cereri pentru finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro, data la care Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism deschide si inscrierea pentru programul de sustinere a femeilor manager din firmele mici si mijlocii.

Debutantii in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, pot sa depuna online cererile incepand cu data de 10 martie, ora 10.00, pana la epuizarea bugetului, in valoare da 21 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism, citate de Mediafax.

Tinerii vor beneficia prin intermediul programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro echivalentul in lei, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare.

De asemenea, Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii va garanta pentru creditele contractate de firmele infiintate de tineri in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, cu pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

Mai mult, beneficiarii programului vor fi scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

Tot la 10 martie va fi deschisa inscrierea online pentru programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM-urilor. Inscrierile se pot face pana pe 16 martie, ora 20:00.

Programul finanteaza implementarea celor mai bune planuri de afaceri depuse de femeile antreprenor, valoarea alocatiei financiare nerambursabile fiind de maxim 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) si nu poate depasi suma de 41.500 lei/beneficiar. Bugetul programului pentru anul 2014 este de 500.000 lei si se estimeaza acordarea de ajutor unui numar de minimum 12 beneficiari.

O saptamana mai tarziu, la 17 martie, este programata deschiderea inscrierilor pentru programul Start, care are in vedere facilitarea accesului la finantare a tinerilor intreprinzatori. In cadrul acestui program cererile pot fi depuse pana pe 26 martie, ora 20:00. Bugetul alocat programului pentru anul bugetar 2014 este de 13 milioane de lei, iar prin implementarea acestuia se estimeaza acordarea de finantare nerambursabila unui numar de minim 130 de beneficiari.

Prin Programul Start se finanteaza implementarea planurilor de afaceri, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, prin acordarea de finantari nerambursabile de maximum 80% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar. Intreprinzatorii trebuie sa contribuie cu restul banilor din surse proprii.

Intreprinzatorii mici si mijlocii care vor sa obtina finantare pentru dezvoltarea si modernizarea activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata vor putea depune cererile in perioada 24 aprilie – 3 mai. Bugetul alocat programului este de 18 milioane de lei si va fi utilizat pentru acordarea de alocatii financiare neramursabile pentru minim 225 beneficiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.