Top 3 metode care te ajută să reduci costurile facturilor pentru energie

Chiar daca iarna vine cu atmosfera de sarbatoare si toata lumea este incantata de cadouri si zile libere, aceasta aduce cu sine cheltuieli inevitabile. Daca in luna decembrie esti incantat sa dai banii pe cadouri pentru tine si pentru cei dragi, incepand cu luna ianuarie, vei fi nevoit sa-ti directionezi veniturile catre plata facturilor de gaze.

Caldura si curentul sunt cele mai solicitate surse de energie pe timp de iarna, iar costurile pentru functionarea acestora sunt mai ridicate in aceasta perioada decat in restul anului. Totusi, exista cateva metode prin care poti reduce valoarea lor.

Iata cum poti micsora costurile facturilor pentru energie

Pentru a suporta cu succes temperaturile specifice acestei perioade si pentru a nu avea dificultati financiare, trebuie doar sa iei considerare aceste sfaturi si vei reusi sa ai parte de facturi reduse pentru energia consumata.

Nu folosi instalatia de gaze inutil

Daca detii o centrala, inseamna ca ai parte de temperatura dorita oricand iti doresti. Cu toate acestea, nu abuza de acest confort. Centrala genereaza costuri extrem de ridicate la factura si vei observa ca nu beneficiezi de ea in mod constant.

Prin urmare, cel mai bine este sa folosesti centrala doar cand esti acasa si sa setezi o clima interioara moderata, nu extrema. In plus, daca vei avea parte de o caldura ridicata in locuinta, vei avea tendinta sa fii mereu intr-o stare de letargie, in timp ce o temperatura mai scazuta iti permite sa fii mai activ, iar impactul cu aerul rece din exterior nu va mai fi atat de greu de suportat.

Asigura functionarea corespunzatoare a surselor de caldura

In cazul in care surse precum caloriferul sau centrala intampina defectiuni, vor consuma mai multa energie decat trebuie pentru a asigura temperatura optima in locuinta. De aceea, este foarte important sa faci verificari periodice si sa le asiguri o intretinere corespunzatoare. Poti face acest lucru inainte ca sezonul rece sa se instaleze pentru a repara eventualele defectiuni din timp. De asemenea, nu uita sa aerisesti caloriferul.

In acelasi timp, trebuie sa te asiguri ca aceste surse distribuie caldura in mod optim si ca nu sunt acoperite de diferite piese de mobilier, draperii sau perdele.

Opteaza pentru izolarea exterioara

Daca locuiesti la bloc si, impreuna cu vecinii tai, aveti posibilitatea de a izola cladirea, veti avea parte de o reducere considerabila a facturilor de energie. Daca stai la casa, atunci poti hotari pe cont propriu daca ar trebui sa faci aceasta modificare ce merita.

Izolarea este o metoda foarte simpla de a mentine o temperatura potrivita pe tot timpul anului, iar materiale precum vata minerala bazaltica sunt durabile si nu permit patrunderea aerului rece sau cald in interiorul cladirilor.

Oricat de placut este sa te bucuri de temperaturi ridicate in timp ce afara predomina aerul rece, este important ca acest confort sa nu te coste mai mult decat iti poti permite.

Facturile de gaze iti pot da batai mari de cap in timpul sezonului rece, cand toate cheltuile sunt mai mari decat in restul anului. Astfel, este important sa faci economii din toate sursele posibile si sa beneficiezi de un confort care iti permite sa fii activ si sa te bucuri de fiecare sezon.

sursa foto: envato.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.