Top 3 sensibilități pe care le poți dezvolta la produsele de îngrijire și curățenie

Piața de produse de îngrijire personală și de curățenie este din ce în ce mai aglomerată, făcându-ți alegerile puțin mai dificile decât până acum, iar în aceste momente în care toată lumea pune accent pe dezinfecție, se poate să ți se întâmple să folosești cât mai multe astfel de substanțe în diverse combinații. Ceea ce trebuie să știi, însă, este că poți dezvolta anumite sensibilități și reacții alergice la acestea.

Mai jos găsești cele mai frecvente 3 reacții pe care le poți dezvolta atunci când folosești diverse produse de îngrijire, dar și de curățenie.

Sensibilități pe care le poți avea atunci când folosești produse de îngrijire și de curățenie în exces

1.   Alergiile la detergenți și balsam de rufe

Alergiile la compușii din detergenții și balsamurile folosite la clătirea rufelor sunt destul de comune, mai ales la schimbarea acestora, însă și folosirea lor în cantități foarte mari este greșită, ea ducând la diferite reacții, precum înroșirea pielii și mâncărimi persistente.

În timp ce poți folosi ce detergenți și balsamuri dorești, este recomandat să ții cont și în ce cantități le combini, astfel încât să nu îți cauzeze neplăceri.

2.   Alergiile la produsele de igienă personală

Un alt obicei determinat de apariția a multor produse de igienă personală este folosirea acestora într-un număr la fel de mare ca și în cazul celor de curățat. Acest lucru poate duce la alergii foarte severe, precum apariția petelor și mâncărimilor pe piele, ceea ce este de evitat.

În acest caz, poți încerca și alte variante decât cele clasice folosite pentru îngrijire, precum deodorantele naturale de la Prova, care nu au un miros pregnant, fiind create special pentru a-ți asigura protecția necesară, fără să fie un tip de produs agresiv cu pielea și fără să conțină substanțe chimice toxice.

3.   Mirosurile de la produsele de curățenie a casei îți pot cauza stări de leșin

Poate ți s-a întâmplat sau nu până acum, dar trebuie să știi că dacă amesteci diverși detergenți de curățenie cu ajutorul cărora ștergi diverse suprafețe, acest lucru este o greșeală făcută de mulți români care folosesc astfel de produse fără să citească etichetele înainte, rezultând în diverse reacții chimice periculoase.

Chiar dacă igiena este foarte importantă, folosirea a mai multor produse din aceeași categorie și care sunt și destul de puternice, bazându-se pe ingrediente destul de toxice, îți pot cauza diverse reacții alergice și nu numai. De exemplu, mirosurile puternice îți pot da stări de amețeală și chiar de leșin.

În timp ce curățenia trebuie efectuată temeinic, este recomandat să alegi fie un produs universal, fie câte o substanță pentru fiecare obiect în parte, iar dezinfecția să se facă la intervale regulate de timp, cu o aerisire prealabilă. Iar atunci când ai posibilitatea să le înlocuiești pe cele obișnuite cu cele naturale, le poți încerca, pentru a-ți face o idee despre calitățile acestora din urmă.

Atât curățenia casei, cât și cea personală trebuie să fie pe primul plan, însă folosirea mai multor produse în același timp sau în cantități foarte mari, mai ales unele ce conțin substanțe toxice, pot produce diverse reacții în timp, ceea ce este de nedorit. Alternativa este moderația și alegerea a unor variante cât mai naturale.

Sursa foto: Pixabay.com/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.