Topul judeţelor din România după amenzile date în starea de urgenţă

În starea de urgenţă, valoarea maximă a amenzii pentru nerespectarea restricţionării circulaţiei a fost de 20.000 de lei, scrie MEDIAFAX.

Astfel, într-un top al judeţelor cu cea mai mare valoare a amenzilor, judeţul Bihor este pe primul loc, cu sancţiuni în valoare de peste 40 de milioane de lei. Pe locul doi este judeţul Dolj, acolo unde poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de aproape 18 milioane de lei, conform unei analize realizată de ONG-ul Expert Forum.

La polul opus este judeţul Gorj, acolo unde angajaţii MAI şi MapN au acordat amenzi în valoare de puţin peste 1 milion de lei. În urma acestei analize, judeţele care au valorile cele mai mari la amenzi, nu sunt şi cele care au acordat cele mai multe sancţiuni. Astfel, cel mai mare număr de amenzi a fost aplicat în judeţul Prahova, cu peste 11.000, urmat de judeţul Constanţa şi Iaşi.

Amenzile majorate prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului au fost declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională, dar asta nu înseamnă că vor fi anulate ci că pot fi atacate în instanţă de fiecare persoană care a primit o astfel de sancţiune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.