Tragedie în club Colectiv din București: 27 de morți și 146 de răniți!

Seară de coșmar pentru câteva sute de tineri care au luat parte la un concert de lansare a unui nou album, noaptea trecută, în club Colectiv din București.

club colectiv bucuresti

Un incendiu devastator, pornit de la artificii, a avut loc în jurul orei 22:30, iar bilanțul final este unul sumbru: 27 de morți și circa 146 de răniți.

„Au aprins două lumânări ca de tort. Două s-au stins normal, iar de la celelalte două s-a aprins tavanul. A fost o vâlvătaie enormă. A ars tot tavanul. Am simțit o căldură enormă. Ne-am călcat în picioare”, a spus un martor.

„Focul a pornit de la niște artificii și s-a extins pe stâlpii clubului, după care a luat foc totul. Ușa de evacuare era doar una singură deschisă. S-au călcat în picioare și au spart ușa. În 20 de minute a venit primul echipaj de poliție și după aceea au venit pompierii. Pompierii au intrat cu măștile de oxigen înăuntru și apoi au tras mașinile în curtea respectivilor.

Explozie nu a fost pentru că muream cu toții. A ars ca o torță în mai puțin de 2 secunde, s-a extins până la tavan și a început prăpădul. Cei care aparțineau clubului nu știau să acorde primul ajutor și nu au deconectat de la rețea curentul”, a mai spus un martor.

Procurorii au ridicat probe de la club și înregistrările video care au surprins momentul în care focul a aprins materiale din sala de la Clubul Colectiv în care se desfăşura concertul.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunţat, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc la Guvern la ora 7.00, că la acest moment sunt 146 de persoane internate.

Numărul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit înainte de a fi aduse la unităţi medicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar, anunță Mediafax.

Arafat a precizat că 17 din cele 26 de persoane decedate în afara spitalelor nu au fost identificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.