Traian Băsescu și-a condus astăzi socrul pe ultimul drum. Cel mai mare regret al fostului președinte

Doliu în familia Băsescu. Fostul președinte se află împreună cu soţia sa la Suceava, unde va participa astăzi la înmormântarea socrului său, care s-a stins din viaţă la vârsta de 96 de ani, într-un azil de bătrâni.

traian basescu

Traian Băsescu a spus despre tatăl soţiei sale că a „trăit frumos şi drept” şi regretă că, deşi a primit multe propuneri, nu l-a avansat în grad de general, pe motiv că nu a vrut să dea naştere unor discuţii.

Trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Andruşcă, tatăl Mariei Băsescu, a fost depus la Capela Sfânta Treime din Suceava. Veteran de război şi fost subofiţer de jandarmi, acesta s-a stins din viaţă la un azil din localitatea Ilişeşti, unde a locuit în ultimii doi ani de zile, după moartea soţiei sale. Fostul preşedinte a participat la priveghiul care a avut loc la capelă. Prilej pentru Traian Băsescu să-şi amintească poveştile socrului său din perioada în care a servit sub comanda mareşalului Ion Antonescu.

Traian Băsescu a declarat, vineri, că regretă că nu l-a invitat niciodată pe socrul său, Gheorghe Andruşca, veteran de război, la Palatul Cotroceni, de Ziua Naţională, şi că a respins propunerile Jandarmeriei privind ridicarea acestui în gradul de general în rezervă.

„Acum îmi pare rău că nu l-am invitat niciodată la Cotroceni, de Ziua Naţională, exact ca să nu fie discuţii. Şi propunerile de a-l face general în rezervă le-am refuzat. Deşi au fost vreo patru propuneri ale Jandarmeriei, am zis că toată lumea va spune că şi-a făcut Băsescu socrul general”, a mărturisit fostul preşedinte Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.